Primei femeie de culoare din parlamentul britanic i s-a interzis să candideze pentru Partidul Laburist

Diane Abbott, prima femeie de culoare aleasă în parlamentul britanic, a declarat miercuri că i s-a interzis să candideze pentru Partidul Laburist în alegerile legislative de pe 4 iulie după ce a fost suspendată din formaţiune acum un an în urma unor comentarii legate de evrei şi rasism, transmite Reuters, arată Agerpres.

Abbott, aleasă deputat laburist în 1987, a fost o aliată apropiată a lui Jeremy Corbyn, fostul lider al partidului, şi s-a aflat în aripa de stânga.

Ea a fost suspendată anul trecut după ce a trimis cotidianului Observer o scrisoare în care afirma că prejudecăţile cu care se confruntă evreii sunt similare, dar nu acelaşi lucru cu rasismul.

‘Ei se confruntă, fără îndoială, cu prejudecăţi. Acest lucru este similar cu rasismul şi cele două cuvinte sunt folosite adesea ca şi când ar fi interschimbabile’, a notat ea în scrisoare.
‘Este adevărat că multe tipuri de oameni albi cu elemente de diferenţiere, precum roşcaţii, se pot confrunta cu această prejudecată. Dar ei nu sunt supuşi toată viaţa lor rasismului’, mai scria ea.

Diane Abbott şi-a prezentat scuzele ‘fără rezerve’ după publicarea scrisorii, dar a fost suspendată din Partidul Laburist.

Miercuri, ea a declarat la BBC că a fost reprimită în partid. ‘Deşi am fost reprimită, am interdicţie să fiu candidat laburist în alegeri’, a spus ea.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare