luni, august 8, 2022

Primele doze de vaccin anti-COVID-19 au ajuns în România

Primele 10,000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, au ajuns în țară pe la Vama Nădlac 2, în prima zi e Crăciun, urmând să fie depozitat la Institutul Cantacuzino.

Şeful Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea, dr. Valeriu Gheorghiţă, spune că a doua tranşă de vaccin va sosi cel mai proabil pe 28 decembrie.

„Se estimează pe data de 28 decembrie. Este o estimare. (…) Practic, în fiecare săptămână vor ajunge circa 140.000 – 150.000 de doze în România”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

El mai spune că rata de vaccinare este estimată, la populaţia generală, la circa 30% – 40%.

Șeful DSU, Raed Arafat, a susținut că „asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție„.

„Vedem cum UE a reușit să nu dezamăgească cetățenii. Așa cum a intrat în spatele nostru acest camion cu primele doze de vaccinuri, au intrat astfel de camioane în toate țările membre ale Uniunii Europene astfel încât să înceapă campania împreună. (…) Pentru noi este o speranță, lumina de la capătul tunelului, dar atenție! Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat și că uităm de măsurile obligatorii. Este doar un început care va dura până va avea un impact. De astăzi, lucrăm pe două fronturi: frontul de combatere și de limitare a răspândirii virusului și frontul de vaccinare și de prevenire.”, a afirmat Raed Arafat.

Vaccinul, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, e primul căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață.

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner