„Prin Covid-19 și Războiul din Ucraina, Comisia Europeană a reușit obțină o putere discreționară în cadrul UE! După Big Pharma și Big Arma, în următorii 5 ani se vor îmbogăți cei din industria energiei regenerabile!”, spune analistul economic Petrişor Peiu

Într-un editorial, profesorul de economie Petrișor Peiu a vorbit despre lipsa unui viitor strălucit pentru Uniunea Europeană, explicând inclusiv mecanismul prin care puterea este centralizată la nivelul UE. În emisiunea „Dincolo de propagandă”, Petrișor Peiu a dezvăluit care este cumulul de factori care a dus la declinul UE, scrie solidnews.ro.

„Ursula von der Leyen și grupul care o susține au profitat la Bruxelles de pandemia de Covid și de războiul din Ucraina pentru a centraliza decizia la nivelul UE. În timpul pandemiei, Ursula și-a arogat puteri discreționare în ceea ce privește negocierea achiziționării de vaccinuri, rezultând o serie de angajamente de plată enorme. Mai mult decât atât, Ursula von der Leyen și apropiații săi își arogă puteri din ce în ce mai mari în detrimentul statelor membre sau chiar și în detrimentul altor instituții europene. De pildă, acum își propune o centralizare a achizițiilor de resurse, fiind vizate în primul rând cele energetice. Această decizie duce la uciderea capitalismului, a competiției și a liberei inițiative, decizia rămânând la latitudinea Ursulei.

După ce s-a îmbogățit Big Pharma în pandemie și Big Arma în timpul războiului ruso-ucrainean, realitățile de pe piață indică ascensiunea industriei energiei regenerabile, alimentată artificial de măsurile aberante propuse de CE. În România, de exemplu, sunt favorizați „producătorii” de mini-reactoare nucleare, în detrimentul industriei energiei clasice, mai ieftină și mai eficientă. Prețul energiei electrice în România a înregistrat o creștere masivă pentru a treia lună consecutiv, cu un salt de 50% în luna iulie, ajungând la un record de 4.551 lei pe MWh. Specialiștii atribuie acest fenomen unei perioade extrem de călduroase care a suprasolicitat sistemul energetic.

În ultimele trei luni, România a experimentat o serie de creșteri ale prețului energiei electrice. Primele majorări au fost observate în lunile mai și iunie, dar cea mai semnificativă a fost înregistrată în iulie. În această lună, prețul energiei electrice a crescut cu 50%, atingând un nou record. Cel mai ridicat preț orar înregistrat în luna iulie a fost de 4.551 lei pe MWh. Acesta este un nou record pentru piața de energie din România, subliniind presiunea enormă pusă pe sistemul energetic în perioadele de căldură extremă. Această creștere masivă a prețului energiei electrice are un impact direct asupra consumatorilor români. Facturile la electricitate sunt așteptate să crească semnificativ, ceea ce va afecta bugetele casnice. De asemenea, întreprinderile vor resimți aceste costuri suplimentare, ceea ce ar putea duce la majorări de prețuri și în alte sectoare economice”, scrie solidnews.ro.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare