Prof. Dr. Streinu Cercel va candida pe lista PSD pentru Senat

Firea Cercel

Profesorul Streinu Cercel, directorul Institutului „Matei Balş” din Capitală, s-a înscris în PSD, calitate în care va candida pe lista partidului pentru Senat. El va ocupa cel mai probabil locul următor după Gabriela Firea, care este „cap de listă” pentru Senat.

„Astăzi doresc să îi mulţumesc în mod deosebit domnului profesor doctor Cercel pentru că a răspuns la invitaţia atât a mea cât şi a doamnei preşedinte Gabriela Firea de a se alătura noilor specialişti care vor face parte din viitorul parlament al României.

Domnul profesor Cercel, managerul Institutului ‘Matei Balş’, ştiţi foarte bine că este din prima secundă în linia întâi în lupta cu pandemia. (…) Astăzi dânsul nu face un legământ sau o promisiune PSD, astăzi, domnul profesor face un legământ în continuare cu românii. Şi dorim ca Parlamentul României să beneficieze de cei mai buni specialişti în lupta cu pandemia”, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

El s-a arătat „ferm convins” că această pandemie nu va trece în următoarea lună sau peste două luni”.

„Această luptă va fi de durată şi se va duce în primul rând şi legislativ, în Parlamentul României. Altfel, să prevenim astfel de lucruri şi mai ales o răspândire la aceste dimensiuni, cum este în acest moment”, a adăugat Ciolacu.