PROIECT LEGISLATIV IMPORTANT / Indiferent de problemele legate de proprietatea pădurii, aceasta va fi păzită și administrată!

PADURE_UNESCO

Conform unei inițiative legislative a deputatei Doina Pană, se are în vedere modificarea și completarea Legii nr.374/2006 privind suspendarea serviciului public cu specific silvic pentru proprietarii terenurilor forestiere pentru care au fost emise documentele prevăzute la art.III alin.(1) din Legea nr.169/1997.

În concret, la ora actuală există păduri care din cauza unor stadii procesuale sau alte probleme legate de proprietatea unei păduri, paza, tratamentele împotriva dăunătorilor și alte servicii silvice sunt suspendate, pădurea fiind practic a nimănui.

Doina Pană: indiferent de problemele legate de proprietatea pădurii, aceasta trebuie să fie păzită și administrată!

doina panaInițiatoarea acestei legi, deputata Doina Pană, ne-a declarat că acest proiect legislativ este necesar, deoarece există anumite probleme în zona silvică din cauza unor procese privind proprietatea pădurii și nu numai, ajungându-se astfel în situația în care, anumite suprafețe de pădure să nu fie păzite și administrate.

”Prin acest demers doresc să reglez situația și indiferent de problemele legate de proprietatea pădurii, aceasta trebuie să fie păzită și administrată în continuare!” ne-a mai declarat Pană.

În data de 10 aprilie 2018, acestă inițiativă a fost adoptată de către Senat și urmează procesul legislativ spre Camera Deputaților care este Cameră decizională.

Vedeți mai jos, accesând link-ul, forma adoptată de Senat:

Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.374/2006 privind suspendarea serviciului public cu specific silvic pentru proprietarii terenurilor forestiere pentru care au fost emise documentele prevăzute la art.III alin.(1) din Legea nr.169/1997 pentru modificarea şi completarea Legii fondului funciar nr.18/1991