Proiectul de finanţare al autostrăzii Câmpia Turzii-Târgu Mureş a fost aprobat

Autostradă

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a anunţat că a fost aprobată de Comisia Europeană finanţarea proiectului referitor la Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureş.

Banii pentru proiectul, care este în valoare de 248 de milioane de euro, vor intra de miercuri în bugetul naţional, a menţionat Corina Creţu.

Ea şi-a exprimat regretul că doar patru proiecte pe infrastructură mare sunt aprobate, pe viitor neexistând niciun alt nou proiect.

Proiectul care se află acum în aşteptare este cel care vizează construirea unui tronson de metrou de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni.

„În timpul mandatului meu de comisar european am primit spre aprobare doar proiecte de peste 50 de milioane de euro. Patru proiecte majore. (…) Mai avem spre aprobare linia de metrou Gara de Nord – Bucureşti Otopeni, care este în faza de evaluare. Aşteptăm proiecte noi, pentru că, deocamdată, banii pentru Infrastructură mare România îi consumă pentru proiectele fazate, care ar fi trebuit să se termine din bugetul 2007- 2014.” a declarat Corina Creţu la Parlamentul European, potrivit unui comunicat de presă.