Proiectul de lege privind interzicerea țigărilor electronice în spații publice închise, respins de Senat

senat

Senatorii au respins, în şedinţa plenului de miercuri, propunerea legislativă prin care folosirea ţigaretelor electronice este asimilată ţigărilor obişnuite şi în consecinţă este interzisă în spaţiile publice închise.

În propunerea legislativă pentru modificarea Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun se  prevede că „prin fumat se înţelege inhalarea voluntară a fumului rezultat în urma arderii tutunului conţinut în ţigarete, ţigări de foi, cigarillos şi pipe, precum şi inhalarea voluntară a aerosolilor rezultaţi în urma vaporizării substanţelor cu dispozitive electronice de tip ‘ţigaretă electronică’ sau dispozitivelor ce încălzesc tutunul fără a produce combustia amestecului”.

Preşedintele Comisiei de sănătate, senatorul UDMR Laszlo Atilla, a apreciat că proiectul, care abordează „o problemă extrem de complexă”, este „superficial”. La fel, Laszlo Atilla, a precizat că actul normativ va aborda multiple aspecte, printre care controlul produselor din tutun, publicitatea, contrabanda, conform Agerpres.

Propunerea legislativă a fost iniţiată de un grup de parlamentari USR, PNL, UDMR şi PMP. Proiectul urmează să fie intre la dezbatere și vot în Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.