Promovarea procesului de modernizare a Organizației Mondiale a Comerțului, o prioritate pentru activitatea Ministerului pentru Mediul de Afaceri la Geneva

Conform unui comunicat de presă al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat remis ecopolitic.ro, România organizează, în cele șase luni de mandat la Președinția Consiliului Uniunii Europene, peste 140 de reuniuni de coordonare ale delegațiilor statelor membre UE la Organizația Mondială a Comerțului (OMC) cu sediul la Geneva. 

Astfel, în cursul săptămânii 7-11 ianuarie 2019, au avut loc primele trei reuniuni de coordonare ale delegațiilor statelor membre UE la Geneva, pentru pregătirea sesiunii speciale a Comitetului privind Memorandumul de Înțelegere privind regulile și procedurile de soluționare a diferendelor și pentru pregătirea reuniunii Comitetului privind Organul de Apel al OMC.

  • Conform aceleiași surse, pentru săptămâna curentă, au fost programate alte două reuniuni de coordonare pentru pregătirea reuniunii informale a Consiliului General al OMC. Cu această ocazie, vor avea loc discuții privind propunerea UE referitoare la tematica Organului de Apel, dar și asupra reuniunii OMC privind subvențiile pentru pescuit. În tot acest timp, promovarea procesului de modernizare a OMC reprezintă una dintre prioritățile României în domeniul comerțului internațional.

ministrul radu opreaÎn octombrie 2018, cu ocazia întrevederii dintre ministrul Ștefan-Radu Oprea și directorul general al OMC, Roberto Carvalho de Azevêdo, s-a agreat organizarea, în perioada Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, a unei mese de lucru privind antreprenoriatul, e-commerce și tehnologiile avansate pentru IMM-uri. Organizația Mondială a Comerțului va fi partener al acestui eveniment.

De asemenea, directorul general al OMC va fi prezent la București cu ocazia organizării reuniunii informale a Consiliului Afaceri Externe în format Comerț, în perioada 21-22 februarie 2019.

Activitatea Secției Comerciale a Misiunii Permanente a României pe lângă Oficiul Naţiunilor Unite de la Geneva şi Organizaţiile Internaţionale cu sediul în Elveţia va fi una dinamică, având în vedere faptul că în 2019 vor fi intensificate pregătirile pentru cea de-a 12-a Conferință Ministerială a OMC, care va avea loc în iunie din 2020.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare