Protest USR în prima zi de școală: Iohannis a promis „România educată”, dar a livrat „România eșuată”

Pentru mai bine de 2,9 milioane de copii a început astăzi un nou an școlar sub semnul eșecului și al haosului, susține USR.

Părinții, copiii și profesorii sunt tot mai nemulțumiți, în timp ce Guvernul PSD-PNL, girat de președintele Iohannis, taie din finanțările pentru sistemul de educație, în loc să taie din sinecuri și de la speciali. În acest context, USR i-a transmis un mesaj președintelui Iohannis, pe care îl numește „groparul României educate”, printr-un protest desfășurat în fața porților Palatului Cotroceni.

Președintele Iohannis, venit pe un val de popularitate, a promis că vom avea o Românie educată. După 9 ani de mandat Iohannis, avem însă o Românie eșuată. Elevii sunt nemulțumiți pentru că au fost tăiate bursele și pentru că sunt încă bâjbâieli legate de decontarea transportului. Părinții sunt nemulțumiți pentru că, de la marile promisiuni de reformă, am ajuns să discutăm astăzi despre testarea în masă a elevilor și cum să-i pedepsim pe copii, în loc să ne facem treaba la granițele României și în lupta cu traficanții de droguri. Profesorii sunt și ei nemulțumiți și nu au încredere că Guvernul PSD-PNL va livra ceea ce a promis și anume o nouă lege a salarizării, salarii decente și motivante. Avem un eșec generalizat”, a declarat senatorul USR Ștefan Pălărie.

Sistemul de educație din România a ajuns să aibă performanțe mai scăzute decât atunci când și-a început mandatul Klaus Iohannis. România nu mai are nici măcar o universitate în Top 1.000 universități la nivel mondial și toți indicatorii de calitate au scăzut, spune partidul.

Am vrut să tragem astăzi încă un semnal de alarmă. În școala românească situația este mult mai gravă decât în urmă cu 9 ani. Actualul președinte este un profesor care și-a ratat menirea și, pe tot parcursul sesiunii parlamentare, parlamentarii USR vor continua să lupte pentru soluțiile corecte în sistemul de educație”, a precizat senatoarea USR Silvia Dinică.

Prin PNRR, USR a asigurat Educației 3,6 miliarde de euro, locul 2 ca buget după Transporturi și cea mai mare investiție în domeniu de după 1989. Acum, PSD și PNL continuă să facă praf Educația, alături de Sănătate, tăind finanțările destinate combaterii abandonului școlar, microbuzelor pentru transportul elevilor și dotării laboratoarelor școlare din mii de unități de învățământ.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare