duminică, august 14, 2022

Proteste în Bulgaria: Manifestanţii au asediat Parlamentul de la Sofia, nemulțumiți de intenţia introducerii certificatului verde

Mii de manifestanţi au protestat, miercuri, în faţa Parlamentului Bulgariei, faţă de restricţiile antiepidemice şi utilizarea certificatelor COVID-19, înregistrându-se confruntări cu forţele de ordine.

Aproape 10.000 de persoane au participat la protestul organizat în centrul oraşului Sofia de formaţiunea de dreapta Vazrajdane (Renaşterea), informează site-ul Novinite.com, citat de Mediafax.

Protestatarii, care au fluturat steaguri ale Bulgariei, dar şi ale Sfântului Munte Athos şi steaguri ortodoxe, se opun utilizării certificatelor Covid-19 pentru accesul în instituţii. Grupuri de manifestanţi au încercat să pătrundă în sediul Parlamentului Bulgariei, înregistrându-se confruntări cu agenţii forţelor de ordine. Numeroase persoane au fost rănite, scrie digi24.ro.

Ministerul bulgar de Interne a anunţat că patru agenţi ai forţelor de ordine au fost răniţi în operaţiunea de dispersare a protestatarilor.

Conform site-ului 24Chasa.bg, în cursul violenţelor, unii protestatari au trecut de cordonul forţelor de ordine şi au ajuns la intrarea principală în Parlament, fără însă a reuşi să intre în instituţie.

Mai multe persoane au fost reţinute. După protestul de la Parlament, manifestanţii s-au deplasat la sediul Ministerului Sănătăţii, situat în apropiere.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner