PSD cere demisia Guvernului Cîţu: Ce condiţii pun social-democraţii

Guvernul Cîțu trebuie să demisioneze dacă până la sfârșitul lunii septembrie 2021 nu sunt imunizați 10,4 milioane de români, a anunţat luni PSD.

„Partidul Social Democrat solicită partidelor din coaliția de guvernare să își asume politic obiectivul enunțat de premierul Cîțu, de a imuniza 10,4 milioane de persoane până cel târziu la finalul lunii septembrie 2021. Eșecul în atingerea acestui obiectiv trebuie să conducă în mod automat la demisia guvernului și la formarea unei noi majorități parlamentare, capabilă să gestioneze pandemia și să relanseze economia”, a anunţat un comunicat al PSD.

Totodată, adaugă social-democraţii, având în vedere caracterul temporar al îngrădirii unor drepturi constituționale în contextul pandemiei, actuala putere are obligația politică de a-și asuma un calendar clar, cu repere exacte, în ceea ce privește încetarea restricțiilor odată cu creșterea nivelului de imunizare a populației prin campania de vaccinare și cu scăderea ratei de infectare.

„Declarațiile contradictorii ale decidenților, lipsa de transparență în comunicare a Guvernului, blocarea și disfuncționalitățile platformei de vaccinare, definirea precară a categoriilor prioritare pentru vaccinare, finanțarea întârziată și insuficientă pentru centrele de vaccinare au creat o stare de confuzie și de nesiguranță generalizată, care afectează în mod dramatic viața cetățenilor și economia națională. Iar acest lucru trebuie să înceteze! România trebuie să revină la normalitate!”, a mai susţinut PSD.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare