joi, februarie 22, 2024

PSD cere demiterea ministrului educației

Partidul Social Democrat cere demiterea ministrului educației, Monica Anisie, pentru incertitudinea în care începe noul an școlar, dar și pentru „comunicarea execabilă„ de care aceasta a dat dovadă.

Președintele Consiliului Național, Vasile Dîncu, a motivat că, cu doar 3 zile până la începerea anului şcolar, MEC publică ordinul de ministru prin care sunt precizate regulile de predare online.

„Dacă în toate comunicările oficiale se recomandă păstrarea distanţei fizice dintre persoane de cel puţin 1,5 m, când vine vorba de şcoală şi de apropierea începerii anului şcolar distanţa de siguranţă dispare, asta după ce MEC realizează că nu are soluţii pentru supraaglomerarea şcolară, 40% dintre elevi învaţă în şcoli în care educaţia are loc în două sau chiar trei schimburi. (…) Este inadmisibil să avem peste jumătate dintre părinţi care au declarat, la mijlocul lunii august, după anunţarea scenariilor de începere a anului şcolar, că nu înţeleg cum începe şcoala; este o dovadă a eşecului de strategie şi a unei lipse de viziuni a actualei guvernări, dar şi a neînţelegerii nevoilor cetăţenilor. În acest condiţii, teama şi nesiguranţa au luat locul festivităţilor de deschidere şi florilor la începutul anului şcolar. În spatele comunicării execrabile se află însă lipsa de organizare, lipsa totală de strategie şi de proiect”, a declarat Vasile Dîncu, într-o conferință de presă.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner