PSD, despre noul partid al lui Dragnea: Nu e o idee nouă

iasi Dragnea

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a afirmat, luni, că nu vede ceva nou în privinţa partidului anunţat de Liviu Dragnea, în trecut astfel de iniţiative având şi alţi foşti lideri ai formaţiunii, dar au ajuns în zona neparlamentară, potrivit Agerpres. 

„Nu este idee nouă în PSD. Au mai fost încercări de a face şi alte formaţiuni politice. Vă aduc aminte de alţi preşedinţi ai PSD care au avut aceleaşi încercări, aceleaşi demersuri. Astăzi sunt undeva în zona neparlamentară. Bănuiesc că se va întâmpla acelaşi lucru, adică nu văd ce ar fi nou astfel încât acest demers să fie de o altă natură. Au mai fost încercări şi toate au avut exact acelaşi traseu”, a declarat Oprea, într-o conferinţă de presă.

Întrebat cum comentează declaraţiile lui Dragnea potrivit cărora PSD ar fi predat în totalitate preşedintelui Klaus Iohannis, Oprea a răspuns că atunci când sunt anumite evenimente cum ar fi Congresele PNL şi USR PLUS, care declanşează o criză politică, „apar scenarii şi către PSD”.

„Primul lucru pe care l-aş spune este faptul că am câştigat alegerile, aşa că suntem atât de predaţi către oricare altă instituţie, încât le-am făcut în ciudă şi i-am bătut de i-am snopit. (…) Şi promitem că o să facem la fel data viitoare, o să câştigăm alegerile. Sigur că de fiecare dată când se mai întâmplă ceva, cum ar fi un Congres al PNL sau un Congres al USR PLUS, şi se declanşează o criză politică, apar şi spre PSD diverse scenarii. Ne-am obişnuit cu ele, sunt aceleaşi dintotdeauna. (…) Sigur că Liviu Dragnea a fost preşedintele PSD, a trecut printr-o suferinţă, totuşi, a fost într-o zonă pe care dumnealui a descris-o ca pe un iad. Din punctul acesta de vedere, înţelegem suferinţa prin care a trecut şi îi urăm multă sănătate”, a spus Radu Oprea.