PSD Sibiu: Iohannis se dezice de sibieni – a chemat tot alaiul la București să lanseze „Sibiu regiune gastronomică europeană 2019”, în ciuda aşteptărilor sibienilor!

Iohannis se dezice de sibinei, în condiţiile în care lansarea „Sibiu regiune gastronomică europeană 2019” s-a desfăşurat la Bucureşti, în ciuda aşteptărilor sibienilor, a afirmat PSD Sibiu pe pagina oficială

  • Deși Sibiul a primit recunoașterea UE ca regiune gastronomică europeană în 2019, Iohannis a comandat autorităților locale (primăria și Consiliul Județean Sibiu), pe care le controlează de la Cotroceni, să vină cu tot alaiul la București și să facă un eveniment de gală despre Sibiu, dar nu în prezența celor mai importanți oameni din acest proiect, locuitorii Sibiului, a arătat PSD Sibiu.

“Sunt dezgustat de comportamentul acestui domn, care nu a reprezentat niciodată interesele sibienilor, iar acum îi tratează din nou ca pe subalternii săi. Sibiul – Regiune Gastronomică Europeană nu este al lui Iohannis, ci al sibienilor, al românilor și a face un eveniment la București, în care să fie sărbătorit Sibiul, este cel puțin jignitor pentru locuitorii județului nostru.

În calitate de ministru al Turismului trebuie să menționez faptul că am întâmpinat multe piedici în legătură cu protocolul pe care Consiliului Județean Sibiu l-a solicitat Ministerului Turismului pentru ca Sibiul- Regiune Gastronomica Europeană 2019, să fie inclus în proiectele de promovare ale instituției pe care o conduc.

Doamna Cîmpean, președintele CJ Sibiu, a avut nevoie de mai bine două luni să semneze protocolul de colaborare cu Ministerul Turismului, în condițiile în care ministerul este cel mai important promotor al României. Dezinteresul autorităților locale din Sibiu pare să fie moștenirea lasată de domnul Iohannis după ce a plecat de la primărie la Cotroceni. Sibiul este astăzi pe lista celor mai promovate destinații din țara noastră după ce a fost inclus în Planul de Promovare a României în contextul preluării Președinției Consiliului UE de anul viitor, de asemenea 3 localități din județul Sibiu au primit statut de stațiuni turistice și astfel pot acesa cu mai multă ușurință fonduri pentru dezvoltarea turistică.

trif psd sibiuDe asemenea, Sibiul va avea un birou de informare turistică sub directa coordonare a ministerului, tocmai pentru ca acestă zonă să fie exploatată la maximum din punct de vedere turistic.

Eu știu potențialul turistic al Sibiului și știu câtă nevoie au sibienii de proiecte solide pentru dezvoltarea județului și implicit pentru bunăstarea comunității.Iohannis, însă, a uitat de unde a plecat și preferă să petreacă la București, la Clubul Diplomaților și nu alături de sibieni.”, a declarat președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif.

Potrivit sursei citate, la evenimentul de ieri, a fost lansată și mult disputata monedă locală, „Sicoin”, care s-a dovedit în cele din urmă un fiasco total pentru că, după ce Consorţiului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 a anunțat că va pune în circulație o monedă locală, BNR a reacționat imediat și a interzis total această inițiativă pentru că ar fi fost total ilegal ca o altă monedă să fie lansată în România, alături de cea oficială.

„Așa s-a făcut că Sicoin-ul s-a transformat într-un suvenir care a fost înmânat, ieri, președintelui Iohannis, dar care habar nu a avut ca acea monedă nu are valoare și chiar a crezut că ar putea cumpăra produse specifice gastronomiei sibiene folosind SIcoin-ul.

Mai mult, ținem să-i informăm pe sibienii care încă nu au aflat că, la o căutare simplă pe Google, moneda menționată este o criptomonedă din Regiunea Siberia, lansată încă din 2015 în Rusia, care circulă în fostele țări care formau URSS https://sibcoin.money/). Această monedă apare pe majoritatea site-urilor de tranzacții pentru criptomonede, valoarea la zi a acesteia fiind de 0,13 dolari”, se mai arată pe pagina de Facebook a PSD Sibiu.

“Este pentru prima dată în viaţa mea când străbat 600 de kilometri dus-întors, pentru a participa la lansarea unui suvenir. Cred că membri consorţiului din care fac parte şi Primăria Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu au indus publicul într-o regretabilă eroare. Sau probabil au fost ei într-o mare eroare de la bun început, necunoscând legislaţia.

Dacă se documentau puţin înainte, aflau şi faptul că moneda SiCoin există deja. De asemenea, am fost contrariat să constat că nu au fost invitaţi toţi consilierii judeţeni şi cei ai Consiliului Municipal Sibiu, aşa cum s-a întâmplat în cazul municipiului Mediaş, de exemplu.

Deşi la acest eveniment au fost invitaţi invitaţi înalţi oficiali ai unor reprezentanţe diplomatice din România, organizatorii nu au trimis nicio invitaţie ministrului Turismului, sibian şi el, deşi această instituţie este parteneră în cadrul proiectului, dar nici altor membri ai actualului Guvern.”, a declarat la rândul său Cătălin Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeţeni PSD şi Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Sibiu.

Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019, format din Consiliul Judeţean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaş, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Sibiu, Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu şi Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, are un bugetul estimat la peste opt milioane şi jumătate euro. Cu toate acestea, până la această oră, nu există un program clar al evenimentelor pentru care va fi cheltuit acest buget. Pe site-ul official al proiectului, la secţiunea “evenimente”, apare doar un eveniment culinar care va avea loc în data de 1 decembrie 2018.

 

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare