joi, februarie 22, 2024

PSD va depune, miercuri, moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți seară că va fi depusă moțiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii. Conform declarațiilor liderului social-democrat, pentru aproximativ 80.000 de fermieri nu sunt acordate despăgubiri pentru pierderile suferite în 2020 ca urmare a unui an secetos.

„Mâine depunem moțiunea pe agricultură. Ați văzut ce se întâmplă în agricultură. Anul 2020 a fost secetă, nu există despăgubiri pentru secetă, nu există nici acciza la motorină dată pe anul trecut. Ai un an agricol compromis, iar tu nu faci nimic, ministru al Agriculturii, ca să funcționeze anul 2021. Fermierii au început să fie executați de către bănci. Din ce să mai cumpere? Va fi un an compromis”, spune Marcel Ciolacu conform adevarul.ro.

Marcel Ciolacu a punctat de asemenea că „România are capacitatea să hrănească 50 de milioane de oameni şi noi am ajuns să avem deficit de balanță comercială pe Ministerul Agriculturii de aproape două miliarde de euro”, potrivit aceleiași surse.

Liderul PSD îl acuză pe Ministrul Agriculturii, Adrian Oroș, că nu a luat nicio măsură împotriva problemelor care apar în domeniul industriei agroalimentare, cum ar fi seceta.

„Am avut o întâlnire foarte bună cu reprezentantii asociaţiilor, federaţiilor şi sindicatelor din domeniul agroalimentar, cărora le mulţumesc pentru volumul important de informaţie pe care ni l-au transmis. Concomitent cu întâlnirea noastră a ieşit şi ministrul Agriculturii, Adrian Oros şi a produs anumite ştiri. Concluzia? Oros este într-o lume paralelă faţă de ceea ce se întâmplă în acest moment, în acest domeniu”, a precizat Ciolacu, conform adevarul.ro

 

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner