luni, august 15, 2022

PUTERNICĂ ȘI UNITĂ

Oglindirea i-a jucat feste celui care decide consultându-se în oglindă, căci altfel nu putem explica cum s-a văzut Președintele României Normale tronând peste o națiune obligată de numărul de infectări să închidă McDonalds-ul de pe Broadway, Oktoberfest sau Moulin Rouge.

    Doar din beznă poți să vezi în reflexia oglinzii „putere și unitate” într-o națiune care-și permite foarte rar o shaorma cu de toate, într-o națiune căreia din motive „matereale” i s-a împăienjenit WC-ul din spatele casei, într-o națiune ce-o doare la bască de Târgul de „Vite, de Crăciunul din Piața Constituției, de restaurantele Lenii lu Pârțac sau de reinstaurarea din 6 Decembrie a singurei cârciumi cu program prelungit din Palatul Victoria.

    La lumina zilei de mâine o națiune căcăcioasă și dezbinată are ce-i drept mai multe șanse de a combate molime prin soluțiile inovative rezultate din sărăcie, lene și fugă de răspundere.

    Dacă tot am adus vorba de tronare și soluții cu răspundere limitată, Președintele Națiunii Puternice și Unite, repus în funcție de cei care n-ar vota-o pe Viorica nici morți în Teleorman, a înțeles subtilitățile din designul WC-eului oltenesc și în consecință de câte ori mănâncă fasole iese de la Palatul Cotroceni  proptește căciula și paltonul în U.S.R., se ține bine de P.N.L. și cu PeSeDe-ul se apără de câini.

PUTERNICĂ ȘI UNITĂ

O carte:

Revolta de pe Bounty autor Sir John Barrow

O Idee:

Oice națiune își are conducătorii pe care îi merită” Joseph de Maistre

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner