Radu Oprea (PSD): Claudiu Năsui comite un autodenunț pe care ar trebui să-l adreseze DNA, nu PSD-ului

Ștefan Radu Oprea

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Ștefan Oprea, spune că ministrul economiei Claudiu Năsui comite un autodenunț în legătură cu măsura 3 de sprijin, pe care ar trebui să-l adreseze DNA, nu PSD-ului.

„Cine se scuză, se acuză. Este o vorbă veche românească pe care ar trebui să o știe și ministrul economiei Claudiu Năsui. 

Încercând să explice de ce avea cont pe platforma de înscriere pentru granturi acordate IMM-urilor (măsura 3) Claudiu Năsui comite un autodenunț pe care ar trebui să-l adreseze DNA, nu PSD-ului. 

  • Scuza ministrului Năsui,cum că a încercat să optimizeze procesul, are o fractura logică. Dacă ar fi adevărat că nu existau înscrieri (informații relevante) pe platformă atunci despre ce optimizări poate fi vorba când nu ai ce analiza. 

 

  • Explicații ar trebui să dea și primului ministru Florin Cîțu care îl suspectează de fraudă, pentru că acesta a trimis corpul său de control. Dacă suspiciunea ar fi fost la alt nivel de decizie din ministerul economiei (și nu asupra lui Claudiu Năsui), cercetările ar fi fost făcute de către corpul de control al ministrului economiei. 

Între timp, cei care suferă sunt antreprenorii care așteptau aceste fonduri. În loc să se concentreze cum să avantajeze firmele prietene, mai bine simplificau procesul de verificare al decontărilor pe măsura 2 și 3 pentru a nu-și mai bate joc de antreprenori. 

Ministrul #transparent a devenit străveziu! Antreprenorii au început să înțeleagă că pălăria este mult prea mare pentru el!”, a scris Oprea, pe Facebook.