Radu Szekely, în cărţi pentru portofoliul de la Ministerul Educaţiei

Sedinta de Guvern

Iulian Cristache, președinte la Federatia Națională a Asociațiilor de Părinți – Învățământ Preuniversitar a afirmat, pe Facebook, că  Radu Szekely, fost consilier al ministrului Andronescu, este o variantă luată în calcul de premierul Viorica Dăncilă pentru portofoliul vacant de la Ministerul Educaţiei.

„Sunt curios cine va fi ministrul plin, văd că circulă un nume important (Radu, fostul consilier al doamnei Andronescu)”, a scris Cristache pe Facebook.

Radu Szekely este fondator al Școlii Finlandeze din Sibiu și expert în educație la Comisia Europeană. Acesta anunța la începutul acestui an că a primit propunerea de a fi consilier special pe probleme de strategie în educație al ministrului Educației și a acceptat.

Absolvent al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Radu Szekely a fost profesor de engleză și limba română în Sibiu până în anul 2000. În 2003 a absolvit și cursurile Universității din Turku, Finlanda, și de atunci și continuat ascendența în cariera sa europeană în domeniul educației. Din 2006 este consultant în Comisia Europeană pentru Educație și Cultură, în prezent fiind și președintele Coaliției Naționale a Imigranților (Kamut) din Helsinki.