sâmbătă, ianuarie 22, 2022

Raed Arafat, despre acțiunea medicilor români în Tunisia: Nu este o misiune uşoară

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, le-a urat succes medicilor care urmează să plece în Tunisia.  Autoritățile române oferă  sprijin personalului sanitar din această ţară în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

Echipa este formată din cinci medici şi opt asistenţi medicali.

“Nu pot decât să le doresc succes colegilor noştri care vot merge acolo, nu este o misiune uşoară, cum nu au fost nici celelalte unde au fost. Echipe medicale de la noi au fost în Italia, au fost în Republica Moldova, au fost în Slovacia, au fost apreciate de prietenii noştri din fiecare din aceste ţări şi acum mergem într-o altă regiune, într-o altă zonă, unde într-adevăr este nevoie şi unde sunt implicate mai multe ţări din vecinătate”, a declarat Arafat, potrivit Agerpres.

Demnitarul a amintit că salvatorii români intervin în acest moment în mai multe ţări.

„Acum avem intervenţii pe mai multe paliere. Avem incendiile de pădure din Grecia, unde suntem una din mai multe ţări care intervin acolo şi asistă prietenii noştri de acolo într-o situaţie destul de dificilă. Suntem în Macedonia cu Forţele Aeriene Române şi cu un avion care a făcut mai multe misiuni şi care mai rămâne să continue misiunile de stingere în zona unde sunt incendiile de pădure în Macedonia de Nord. Şi, acum, avem misiunea de asistenţă către Tunisia şi mai vin alte misiuni cel puţin pe partea de vaccin, care se fac în colaborare cu Ministerul Sănătăţii din România şi care ia legătura şi discută cu ministerele Sănătăţii din ţările care primesc donaţiile de vaccin sau ţările care au hotărât să cumpere dozele de vaccin”, a precizat Raed Arafat.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner