Raed Arafat trage un semnal de alarmă în privinţa „aparatelor morţii” – ţigările electronice

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, intenţionează interzicerea utilizării în spaţiile publice a ţigărilor electronice. Dacă propunerea lui Arafat devine realitate, fumătorii de ţigării electronice vor trebuie să utilizeze spaţiile special amenajate, la fel cu fumătorii de ţigări clasice.

„900% creştere în utilizarea ţigărilor electronice în şcolile în perioada 2011-2015. Un răspuns clar la cei care spuneau că astfel de produse nu sunt destinate copiilor şi nu influenţează adolescentii.Vorbim de ţigările electronice care se află pe piaţă mult înaintea dispozitivelor care încălzesc tutunul. Urmeaza să vedem în viitor şi impactul noilor dispozitive intrate pe piaţă recent. Este clar că trebuie acţionat urgent prin interdicţia promovării şi a utilizării în spaţiile publice aplicând reguli similare celor aplicabile ţigărilor clasice pentru toate aceste dupozitive”, a arătat scrie Raed Arafat, într-o postare pe Facebook, în care a distribuit un articol al CNN privind creşterea procentului de utilizare a ţigărilor electronice în şcoli.

Într-o intervenţie telefonică ulterioară, la Antena 3, Arafat a arătat că a luat această atitudine determinat în principal de modul de promovare al acestor aparate.

„Aceste țigări electronice provoacă și ele dependență. Cu acest fenomen ne-am mai confruntat și în anii 90, dar cu țigările clasice. Putem vedea cât de nocive sunt și în studiul făcut de CNN. Dacă nu suntem atenți și nu reglementăm promovarea lor, riscăm ca elevii să le folosească chiar în clase”, a declarat Raed Arafat.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare