vineri, iunie 2, 2023

Rafila, apel către ministrul Sănătății: Medicii rezidenți să fie incluși în campania de vaccinare anti-Covid-19; Sunt colegii noştri şi au fost implicaţi din primul moment

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentant al României la OMS, reclamă, miercuri, că numeroşi medici rezidenţi nu au fost incluşi în campania de vaccinare. 

”Mă bucur că a început campania de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, iar personalul medical se află în prima categorie aleasă pentru a beneficia de imunizare, conform recomandărilor OMS.

Însă, numeroşi medici rezidenţi care îşi desfăşoară activitatea în spitale şi unităţi sanitare nu au fost incluşi pe lista persoanelor care urmează să fie vaccinate în această perioadă. Medicii rezidenţi sunt colegii noştri şi au fost implicaţi din primul moment în acordarea asistenţei medicale, atât pentru pacienţii Covid, cât şi pentru cei non-Covid”, a scris, miercuri, pe Facebook, Alexandru Rafila.

Deputatul PSD Alexandru Rafila, a lansat un apel către ministrul sănătăţii pentru a include fără discriminare şi medicii rezidenţi în rândul personalului medical care urmează să fie vaccinat anti-Covid-19 în prima etapă.

  • ”Trebuie incluşi fără discriminare în rândul personalului medical care urmează să fie vaccinat în prima etapă. Fac un apel public către ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi către coordonatorul campaniei de vaccinare, doctorul Valeriu Gheorghiţă, să ia măsurile necesare pentru rezolvarea acestei probleme”, a mai transmis Rafila.
spot_img
Campanii publicitare
    sales banner