marți, noiembrie 29, 2022

Rafila, despre nosocomiale: Dacă faci o reabilitare corectă, cu înlăturarea unui strat de zidărie, e perfect

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a declarat că infecţiile nosocomiale pot fi reduse şi într-un spital vechi de 50 de ani, dacă se face o reabilitare corectă, cu înlăturarea unui strat de zidărie sau tencuială şi sunt puse materiale care au soluţii bactericide.

„Eu sunt microbiolog, adică chiar vorbesc în cunoştinţă de cauză. Am auzit tot felul de chestiuni că bacteriile intră până la cinci centimetri adâncime în perete, că altele intră până la zece centimetri adâncime, tot felul de chestiuni de genul ăsta care nu au legătură cu realitatea. Bacteriile nu intră în pereţi. Dacă faci o reabilitare corectă, inclusiv cu înlăturarea, să spunem, unui strat de zidărie sau de tencuială şi se pun materiale care sunt continue şi care de cele mai multe ori au soluţii care sunt bactericide, e perfect. Nu contează că e clădire veche”, a declarat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, la Digi 24.

Pericolul cel mai mare este în zona instalaţiilor sanitare, a precizat ministrul.

„(…) problema pericolului este în zona instalaţiilor sanitare, care au două carenţe. Sunt foarte vechi şi instalaţiile sanitare sunt locul în care se găzduiesc şi se distrug foarte greu bacteriile pentru că sunt foarte  greu de abordat din punct de vedere al unei substanţe dezinfectante, de exemplu. Şi acolo chiar trebuie schimbate instalaţiile sanitare, trebuie schimbate în totalitate”, a mai spus Rafila.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner