Rafila nu vede nicio controversă privind decesul preşedintelui CJ Vrancea la 47 de ani în urma unei răceli: E vorba de evoluţia nefavorabilă şi nefericită din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat sâmbătă, despre decesul preşedintelui CJ Vrancea, Cătălin Toma, că este vorba de evoluţia nefavorabilă şi nefericită din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare. Ministrul a mai spus că, din păcate, ”patologia infecţioasă, mai ales la pacienţi care au şi comorbidităţi, evoluează din păcate imprevizibil şi mai apar şi decese”.

Ministrul Sănătăţii a declarat într-o intervenţie la Antena 3 că nu crede că este vorba despre o controversă în privinţa morţii preşedintelui Consiliului Judeţean Vrancea.

”E vorba de evoluţia nefavorabilă şi nefericită din punct de vedere medical a unei afecţiuni respiratorii, o viroză, ulterior cu complicaţii cardio-vasculare. Nu pot să fac comentarii legate de eventuale omorbidităţi pe care le avea domnul Toma, este şi legiferat ca atare”, a comentat Alexandru Rafila, arătând că este vorba de lege care se referă la confidenţialitatea privind dosarul medical al unui pacient.

Ministrul a mai spus că, din păcate, ”patologia infecţioasă, mai ales la pacienţi care au şi comorbidităţi evoluează din păcate imprevizibil şi mai apar şi decese”.

Alexandru Rafila a mai afirmat că aceste infecţii virale, sezoniere, precum gripa, pot produce complicaţii chiar şi la persoane cu stare de sănătate aparentă bună şi pot să ducă l astfel de consecinţe.

”Important, ca mesaj general, este ca atunci când avem o astfel de problemă, să ne prezentăm la medic din primul moment şi să încercăm să nu ducem pe picioare astfel de afecţiuni”, a mai spus ministrul. ”Atât ştiu şi eu, că a fost internat la spitalul la care am lucrat şi eu, cu o infecţie respiratorie, mai mult de atât nu pot să spun”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

 

Cătălin Toma (47 ani), preşedintele Consiliului judeţean Vrancea şi al PNL Vrancea, a decedat la un spital din Capitală unde a ajuns cu complicaţii în urma unei răceli.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare