marți, august 9, 2022

Raluca Turcan anunță o nouă „bombă” în sănătate

Prim-vicepreședintele PNL, deputatul Raluca Turcan, anunță „o nouă bombă în sănătate”. Potrivit acesteia, începând cu această lună profesorii de Cultură Fizică Medicală și personal sanitar din Secțiile de Recuperare Medicală riscă să își piardă locul de muncă!

„Mii de fizioterapeuți în sistemul public și privat nu-și vor putea exercita profesia din cauza că nu au experiența de 19 ani, experiență necesară pentru a face parte din Colegiului Fizioterapeuților din România, așa cum cere legea în vigoare. Prevederile legale nu țin cont de faptul că aceștia au participat la concursuri pentru ocuparea locurilor de muncă și au promovat o serie de examene pe post, au promovat și examene de grad și au o vechime în muncă între 2 și 16 ani. În mod normal, ei ar trebui să rămână pe post deoarece au autorizație de liberă practică.

PNL a depus o inițiativă legislativă pentru a corecta lucrurile și solicită Senatului și Camerei Deputaților să o voteze în regim de urgență. Altfel, zeci de mii de pacienți vor rămâne fără asistență medicală de specialitate. Recuperarea și însănătoșirea pacienților vor fi puse în pericol din cauza unei prevederi legale aberante. Secțiile de Recuperare Medicală din sistemul medical sanitar vor rămâne fără personal calificat pentru o perioadă lungă de timp, dacă inițiativa PNL nu va fi adoptată rapid de Parlament.

Această categorie de personal sanitar a respectat legislația în vigoare la momentul angajării, a promovat concursurile impuse de angajatori în acel moment. Prin urmare, să vii acum să întrerupi contractul de muncă este o încălcare flagrantă și a Constituției, nu doar a Codului Muncii.

Atât timp cât Ministerul Sănătății şi Ministerul Educației Naționale nu au emis încă normele metodologice de aplicare a legii și nu au fost încă aprobate prin hotărâre de Guvern, ar trebui să existe o perioadă suficientă de timp pentru a vota inițiativa PNL pentru a nu fi demiși câteva mii de oameni într-un mod, cel puțin, nedrept”, a spus Turcan.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner