Rareş Bogdan către Ciolacu când PSD a spus că vrea Finanţele: Marcele, nu ne poți face asta!

Foto: Eco Politic / News Bucuresti

Potrivit informațiilor G4Media, negocierile pentru formarea noului guvern PSD-PNL-UDMR s-au concentrat pe împărțirea portofoliilor ministeriale, PNL insistând ca Nicolae Ciucă să fie primul premier în rotativa guvernamentală. Într-o astfel de ipoteză, social-democrații le-au comunicat liberalilor că PSD va lua Ministerul de Finanțe, scrie g4media.

Argumentul lansat de PSD l-a nemulțumit imediat pe prim-vicepreședintele PNL, eurodeputatul Rareș Bogdan. „Marcele, nu ne poți face asta!”, i-a fi replicat Rareș Bogdan președintelui PSD, Marcel Ciolacu.

Conform surselor G4Media, liberalii ar vrea să rămână cu mandatul de premier, așa cum a indicat președintele Klaus Iohannis, fapt care ar duce la pierderea Ministerului Finanțelor în favoarea social-democraților. De asemenea, conform negocierilor, Ministerul Dezvoltării ar reveni UDMR-ului. Pierderea celor două ministere care asigură veniturile în teritoriu, reprezentând un canal de influență printre liderii administrațiilor locale, constituie un dezavantaj pentru PNL, însă social-democrații au subliniat clar, prin vocea lui Ciolacu, că nu sunt dispuși să renunțe la argumentul lor.

În cadrul negocierilor, liderului PNL Florin Cîțu i s-a comunicat că nu poate avea Ministerul Finanțelor nici el și nici Dan Vîlceanu, în eventualitatea în care Nicolae Ciucă ar prelua funcția de prim-ministru. Conform informațiilor G4Media, Cîțu s-a ridicat de la masă și nu a mai participat activ la discuții până la final. Cîțu a revenit la masă la finalul ședinței, subliniind că nu este de acord cu ce s-a discutat privind împărțirea ministerelor.

Cei 4 prim-vicepreședinți ai PNL, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu și-au manifestat în continuare nemulțumirea legat de faptul că PNL ar pierde și Transporturile, și Finanțele, și Dezvoltarea, moment în care s-a propus întreruperea discuțiilor, pe motiv că „nu se poate comunica în partid”.