Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan spune la RFI că e convins că partidul său va avea un scor politic de 30% după alegerile comasate din 9 iunie. El recunoaște pe de altă parte că în unele orașe, liberalii sunt foarte critici cu social-democrații: ”În anumite locuri există o scăpare a piciorului, o poziționare mai dură, mai radicală”.
- În unele județe, liberalii au un discurs foarte dur la adresa PSD în campania pentru alegerile din 9 iunie. Întrebat dacă aceasta este o strategie prin care PNL încearcă să arate electoratului liberal că nu a devenit remorca PSD, Rareș Bogdan a replicat: ”Remorca PSD-ului a devenit doar în mintea unor analiști, care ne dădeau la 12% și care acum nu mai știu cum să scoată capul că PNL nu mai e în nici un sondaj sub 25%”.
Eurodeputatul susține că PNL se va apropia de 30%: ”Voi intra (după seara alegerilor-n.r.) în toate talk-show-urile, în toate emisiunile, timp de trei zile voi fi peste tot, pentru că văd prognozele, văd vibe-ul, văd exact ce se întâmplă, să-i văd, pentru că-i știu pe toți și mi-s dragi, chiar vorbesc de argumente, nu în alt fel, vreau să le văd fața și vreau să le văd perorațiile și vreau să le văd analizele și vreau să le văd explicațiile, în momentul în care PNL se va apropia de 30%, cum vor justifica prostiile pe care le ziceau acum șase luni sau un an de zile, când ne spuneau cum PNL se duce la o singură cifră, cum PNL e distrus, cum PNL nu are nici o șansă, cum PNL dacă face 14%, poate să fie fericit”.
Bătălii dure între PNL și PSD, la nivel local
- Rareș Bogdan recunoaște că în unele județe, liberalii sunt mai vehemenți la adresa PSD:
”Sigur că sunt locuri, unde anumiți colegi de-ai mei sunt cu un discurs ceva mai dur, dar dacă la nivelul leadership-ului celor două partide și aici mă refer la conducerile executive, Nicolae Ciucă, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur, Dan Motreanu, deci conducerea executivă a PNL, respectiv conducerea executivă a PSD, Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Gabriela Firea, Paul Stănescu, sunt conducerile celor două partide, conducerile la vârf, nu ați văzut nici atacuri, nici poziționări excesive, nici poziționări radicale, împotriva unora sau altora”.
El precizează că ”la nivel local, trebuie înțeles că sunt bătălii dure duse, noi totuși ne batem electoral în 3.120 de localități din România. Candidăm pe liste comune doar în șase sectoare din București, în județul Timiș, în orașul Timișoara, în orașul Brașov și în orașul Bacău. În restul orașelor, județelor României, PNL și PSD se află pe baricade diferite și sigur că încearcă să-și motiveze electoratul, să-și activeze militanții, activiștii și acest lucru duce în anumite locuri și la o scăpare a piciorului, la o poziționare mai dură, mai radicală”.