RECITAL al lui Dragnea la Consiliului Naţional al PSD – l-a acuzat pe Iohannis de ÎNALTĂ TRĂDARE și a pledat pentru amnistie şi graţiere

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a cerut duminică, de la tribuna Consiliului Naţional al PSD, să nu se mai ezite cu ordonanţa privind amnistia şi graţierea.

El a făcut mai întâi trimitere la directiva privind prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la un proces echitabil, care trebuia să fie implementat din martie, aprilie, anul ăsta.

„Adică am depăşit termenul. A venit vreo scrisoare de infrigement de la Comisia Europeană? Întreb. N-am auzit.

Adică în România această directivă care ar asigura prin implementarea ei dreptul la un proces corect pentru fiecare român e la şi altele. Adică dacă noi implementăm, n-ar fi o mare problemă. Pentru această directivă nu se ţipă, pentru că înseamnă că e bine să nu fie procese corecte în România, e bine ca drepturile fundamentale ale românilor să fie călcate în picioare. Nu am văzut aşa ţipete şi de-aia voiam să vă întreb dacă cumva a apărut, ca să ştim şi noi, doamna prim-ministru.

  • Acum, eu v-aş ruga când avem timp, nu în seara aceasta, că după acest eveniment vă invit jos la sala de recepţii, ca să mai continuăm discuţiile, să citiţi raportul MCV. Eu n-am găsit niciun rând, niciun cuvânt care să vorbească despre independenţa judecătorilor. (…)

Nerespectarea drepturilor fundamentale ale omului nu mai contează în spaţiul Uniunii. De ce cuvintele, de exemplu, am notat aici ce spunea Marian, amnistie sau graţiere reprezintă  un fel de blasfemie, deci când se vorbeşte în România despre amnistie şi graţiere e ca şi cum am vorbi ca să avem vreo bombă atomică şi ne gândim dacă să o folosim sau nu împotriva Uniunii Europene sau împotriva lumii.

  • Eu nu mă tem să pronunţ aceste cuvinte. Dacă cineva găseşte alte instrumente, alte măsuri legislative, orice alt tip de acţiune care să rezolve în totalitate, să repare toate nedreptăţile care s-au întâmplat în România şi care se întâmplă în continuare, toate abuzurile din justiţie, altfel decât prin amnistie sau graţiere va avea tot sprijinul partidului şi al meu, personal.

Dacă nu, nu mai ezitaţi. Nu ştiu când, nu ştiu cum, dar PSD-ALDE are şi această obligaţie, să repare nedreptăţile şi ca să nu-şi mai taie venele cei din presa cu epoleţi şi toţi ăia plătiţi de Soroşică prin bitcoins. Aţi văzut că toate lucrurile ies la iveală până la urmă. Domne, inventaţi ceva, găsiţi o prevedere într-o decizie a Curţii Constituţionale, o virgulă într-o decizie a Curţii Constituţionale, să spuneţi, aceste două aceste normative, trei acte normative, cinci acte normative nu îi sunt aplicabile lui Liviu Dragnea şi închidem subiectul. Ieşiţi toţi  din această capcană în care ei personalizează toate aceste intenţii ca şi cum sunt date pentru mine”, a afirmat preşedintele PSD.

El a susţinut că, „cum apare o măsură pe care trebuie s-o ia guvernul, foarte bună dar care deranjează, se mai vorbeşte de un dosar”.

„Apropo, Călin, ştii că ne-au mai făcut câte un dosar?

Îţi dau o veste tristă, de ziua Vioricăi: La mine este legat de vizita din America de anul trecut. Eu îi spun domnului Uncheşel, îi spun cu foarte mare drag, să meargă în continuare, dar îi spun unde va ajunge: la un ambasador.

Şi atunci să văd dacă-l ţin genunchii. Că dacă nu, o să aibă o mare problemă. Decim, acţionaţi ca oameni de stat, hotărâţi-vă când şi dacă şi la un moment dat trebuie să încheiem subiectul ăsta, pentru că ne-am plictisit. Vreau ca doi ani de zile să ne ocupăm de ceea ce este important pentru această ţară. Şi acest domeniu este foarte important, justiţia trebuie, într-adevăr, trebuie resetată. Şi spun mulţi, enorm de mulţi oameni din acest sistem, şi judecători şi procurori că trebuie resetată”, a adăugat Dragnea.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a afirmat apoi că preşedintele Klaus Iohannis este „o păpuşă a acestui sistem”.

dragnea iohannis„Am crezut mult timp că preşedintele Iohannis este păpuşarul acestui sistem. Pe naiba! Nu e. E doar o păpuşă, nu e păpuşar. Tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă m-a făcut să-mi schimb părerea că aşa este, că este doar o păpuşă.

 

  • El este un preşedinte şantajat şi şantajabil, preşedinte cu cheiţă.

Când se intenţionează să i se ceară să facă ceva sau să blocheze ceva, se mai uită cineva la un dosar. Şi devine foarte docil, şi devine foarte ascultător şi foarte rău cu cine? Cu noi. Cu cine? Cu cei care suntem la putere care vrem să facem altfel şi care vrem să demontăm statul paralel. Da, am spus-o şi o spun în continuare, vreau ca statul paralel să fie distrus, să fie demontat piesă cu piesă. Şi o spun clar, nu aşa cum securiştii din presa spun că eu am spus că eu vreau să demontez statul. Nu oameni buni, statul paralel, care este ca o iederă, căpuşă care căpuşează statul de drept. Şi nu mai avem mult, oameni buni, trebuie doar să ne ţinem tari. Trebuie să avem genunchii tari, cum spunea un ‘bun prieten’ de al meu, genunchii tari şi patriotism, şi victoria va fi a noastră, a voastră, a tuturor”, aspus Dragnea, într-un lung discurs, adresat membrilor Consiliului Naţional.

Liderul PSD a mai susţinut că „ţara noastră, de fapt, a fost acuzată de lucruri care se întâmplă şi care există peste tot în Uniunea Europeană”.

„Ni s-a cerut – domnule Toader, sunteţi aici, da? – vă salut. E frumos şi interesant la PSD. Ni s-a cerut să adoptăm legi, să suspendăm legi deja adoptate de parlament. Peste tot în Europa, parlamentele sunt suverane, reprezintă suveranitatea şi exercită suveranitatea popoarelor.

  • Ce ni s-a spus nouă? Parlamentul României e o instituţie oarecare. Suspendaţi legile pe care le-aţi adoptat în Parlamentul României.

Dar de ce? Conţin nişte prevederi care nu ne plac. Dar sunt şi în alte ţări. (…)Mai mult, ni s-a cerut să modificăm şi propria Constituţie. Nu ştiu dacă ştiţi, Constituţia României în ’91, înainte de a fi adoptată de Adunarea Constituantă, a fost avizată de Comisia de la Veneţia. Înainte să intrăm în Uniunea Europeană, în 2003, s-a completat, s-a modificat Constituţia tot cu sprijinul şi consultanţa partenerului extern, şi acum se constată că trebuie să modificăm. Dar de ce ar trebui să o modificăm? Să înţeleg ca să dăm mai multe puteri preşedintelui Iohannis. Şi când nu o să mai fie Iohannis, ce facem? Revenim şi îi dăm puteri mai mici celui care o să vină după Iohannis sau o modificăm în aşa fel, încât să spunem: Klaus Werner Iohannis, preşedinte pe viaţă în România. Să trăiască! Deci dacă nu vrem asta, atunci trebuie să luptăm. De asemenea, despre România se spune că ar fi o ţară prea coruptă pentru a fi un stat cu drepturi depline în Uniunea Europeană”, a adăugat liderul PSD.

Dragnea mai susţine că rezoluţia adoptată recent la Strassbourg este una nedreaptă, împotriva ţării.

Parlamentul european„Deci, s-a votat o rezoluţie nedreaptă, în care ni se reproşează lucruri care se întâmplă peste tot.

  • Ce s-a spus în rezoluţia aia?
  • Că jandarmii români au acţionat disproporţionat, cu o forţă disproporţionată împotriva unor protestatari paşnici, care dădeau foc, care o băteau pe jandarmeriţă, care distrugeau mobilierul urban.

L-am auzit pe Iohannis ieri când se pregătea să meargă să o încurajeze pe doamna prim ministru din Marea Britanie, că el are vesta galbenă în portbagaj.

Şi întrebarea mea e: când a fost la Macron, i-a spus şi lui că are vesta galbenă în portbagaj? Şi că era pregătit să iasă în stradă împotriva lui? Sau acolo tace mâlc?

Acolo, şi la întâlnirile pe care le are cu ceilalţi lideri europeni? (…) A fost criticat Orban pentru ce face în Ungaria? Este Orban de la Partidul Popularilor Europeni? Hai să găsim pe cineva şi de la social-democraţi, să spunem că şi în România avem o problemă. Eu nu ştiu ce e în Ungaria şi nu îmi permit să critic nici o ţară, pentru că eu, în continuare, cred, începând din America şi terminând cu orice ţară din lume, democratică – democratică! – acea ţară are dreptul să îşi hotărască propria soartă. (…) Că spun ei: aşa trebuie. Să rămână în continuare MCV, să nu ne puneţi în Schengen, cât mai multe pedepse aplicate României.

  • Să rămână în continuare MCV-ul, să nu ne puneţi în Schengen, cât mai multe pedepse aplicate României până venim noi la putere, pentru că atunci când venim noi la putere, adică guvernul de tehnocraţi şi de angajaţi ai multinaţionalului, al lui Cioloş, pentru că atunci când vin ei la putere nu mai e nevoie să faceţi nimic, pentru că vă dăm totul, oricum.

Ce ne spuneţi, aia facem. Cam asta se întâmplă în aceste instituţii”, a argumentat Dragnea.

Iohannis – acuzat de înaltă trădare

”La acest punct al discursului, preşedintele Iohannis a fost acutat deschis de Dragnea de înaltă trădare: Peste toate aceste acţiuni ale acestor europarlamentari români, cetăţeni români, deasupra tuturor este Iohannis, care într-un mod prin care trădează interesele României spune de foarte mult timp că Guvernul României, că România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

  • Asta este act de trădare a intereselor naţionale ale acestei ţări, practicat de Klaus Werner Iohannis.

Domnule Drăghici, domnule Mircea Drăghici, împreună cu domnul Iordache, care este prieten la cataramă cu domnul Iohannis şi cu sprijinul de specialitate a domnului Toader, vă rog ca după Anul Nou să depuneţi acea plângere pentru înaltă trădare împotriva lui Klaus Werner Iohannis. Sprijin de specialitate, noi tot ce facem în PSD facem la vedere. Sunt lucruri pe care nu le facem şi pentru care suntem puşi să dăm socoteală, dar pentru alea pe care le facem.

România, oameni buni, stimaţi colegi, are nevoie de o voce sănătoasă, de o voce clară, o voce puternică, o voce românească care să spun Europei, care să spună lumii ce se întâmplă în această ţară, ce vrem să facem în această ţară, ce facem pentru români, ce facem pentru capitalul românesc şi pentru economia românească.

  • Numai o voce puternică, numai un grup de patrioţi, numai oameni care au curaj şi care îşi iubesc ţara mai mult decât orice pe lume pot face lucrul ăsta, nu cei care sunt acum şi la preşedinţie, şi prin Parlamentul European, oameni care împreună cu noi să le spună tuturor, nu cu aroganţă, nu cu îngâmfare, dar cu tărie, că România nu acceptă să fie o ţară de mâna a doua în Uniunea Europeană”.

Mai mult, Dragnea susţine că nici nu există cazuri de mare corupţie în România şi a anunţat că pe numele preşedintelui s-ar putea depune o plângere pentru înaltă trădare.

„Vorbim de cazuri de corupţie mare la noi? Nu prea am văzut. Adică, de exemplu eu am văzut în alte ţări din Europa fraude bancare de miliarde, prejudicii în cazuri de dosare de corupţie grele de miliarde de euro. Şi n-am văzut oameni condamnaţi, n-am văzut ca acele ţări să fie puse la colţ.

Adrian NastaseAm văzut în schimb că Adrian Năstase a fost condamnat în România pe prejudiciu zero, adică ai pagubă zero dar trebuie să mergi la puşcărie pentru a da un exemplu societăţii.

Astea sunt cazurile de corupţie din România? Din acest motiv este România o ţară coruptă? (…)

A cerut cumva cineva rezoluţie împotriva Franţei pentru intervenţia jandarmilor din Paris? Nici vorbă! Forţe de ordine care au acţionat legal.

Numai la noi în continuare dosarele merg, nu? Jandarmii sunt anchetaţi. Nici ei nu ştiu exact pentru ce, dar sunt anchetati pentru că aşa a cerut Iohannis ca în România să se poată intra oricând, în orice instituţie. Să se poată da foc la orice oricnd să se distrugă orice.

Ce ar face Iohannis dacă un grup de derbedei, de huligani, care încă n-a apărut până acum în România, dar nu-i obligatoriu să nu apară, vor să intre prin forţă în Palatul Cotroceni?

Ce va spune atunci? Porţile larg deschise, jandarmii să rămână de o parte, veniţi şi devastaţi. Vorbim de justiţie. Nu am nimic cu doamna Iohannis şi că spun foarte sincer, vorbim despre justiţie, dar dacă oricare din această sală sau eu, nu iu, îl văd pe Liviu Pleşoianu, dacă Liviu Pleşoianu şi cu mine am fi acuzaţi de ceva şi am fi chemaţi la procurori şi noi nu am merge? (…)

  • Eu am o întrebare pentru domnul ministru Toader, nu e ultima, pe care vă rog să o transmiteţi şi prietenului dumneavoastră, domnul Lazăr.

Cu dumnealui nu am contact direct. Domnule, o întrebare: în Constituţia României scrie că preşedintele nu poate fi trimis în judecată decât pentru înaltă trădare, dar în Constituţie nu scrie că preşedintele României nu poate fi anchetat sau nu poate fi cercetat  – şi întrebarea e foarte simplă:

  • De ce nu este chemat la anchetă preşedintele Iohannis, că din câte îmi aduc aminte, din acea plângere penală, inclusiv dumnealui este acuzat? Nu trebuie să daţi răspunsul acum. Este o temă de reflecţie constituţională, o temă de discuţie la facultăţile de drept, o temă de discuţie printre procurori, de exemplu, dar eu am vorbit cu mai mulţi. Nimeni nu mi-a spus că preşedintele nu poate fi chemat şi anchetat. (…)

Nu că îi doresc răul, Doamne fereşte. Dar aşa cum spune dumnealui, pentru a apăra statul de drept. Că acolo vorbim de nişte case luate cu japca, adică, prin fals, şi câteva sute de mii de euro care în loc să ajungă la statul român, familia Iohannis nu vrea să îi dea. Dar el respectă statul de drept”, a afirmat preşedintele PSD.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare