Regele Charles al III-lea, anunțat ca noul Patron al British Council

British Council, organizația Regatului Unit pentru relații culturale și oportunități educaționale, a anunțat că Majestatea Sa Regele Charles al III-lea este noul său Patron, după ce a fost Vice Patron din 1984 până la urcarea sa pe tron.

Anterior, Majestate Sa Regina Elisabeta a II-a a deținut această poziție până la trecerea sa în neființă în septembrie 2022. British Council declară pe website-ul lor: „Suntem onorați să avem oportunitatea de a continua munca noastră de a construi conexiuni, înțelegere și încredere între Regatul Unit și țările din întreaga lume sub Patronajul său”.

British Council, care marchează cea de-a 90-a aniversare în 2024, lucrează în domenii care se aliniază cu multe dintre interesele de lungă durată ale Majestății Sale, protecția culturală și patrimoniu, mediu și proiecte educaționale. Astfel, Majestatea Sa a avut numeroase angajamente cu organizația de-a lungul anilor și a jucat un rol vital susținând multe proiecte ale British Council în Regatul Unit și în întreaga lume.

În 1984, a doua zi după ce a preluat rolul de Vice-Patron, a sărbătorit organizând o recepție la Palatul Kensington pentru a celebra cea de-a 50-a aniversare a British Council.

În 1998, Majestatea Sa a vizitat și British Council România, arătându-și sprijinul nu doar pentru organizație, ci și pentru personalul organizației și proiectele educaționale ale acesteia. În imaginile de mai jos, Majestatea Sa poate fi văzut vorbind cu comitetul de întâlnire și exprimându-și aprecierea.

 

 

Puterea soft, British Council și monarhia

La British Council, definiția puterii soft este „Capacitatea unei țări de a-și face prieteni și de a influența oamenii prin cele mai atractive atuuri ale sale, inclusiv cultura, educația, limba și valorile”. Monarhia a fost identificată ca una dintre cele mai valoroase mărci ale Regatului Unit, una care încurajează turismul, vizitele și cunoașterea despre Regatul Unit, iar British Council a avut o relație lungă, dragă și fructuoasă cu Familia Regală încă de când regretata Regina Elisabeta a II-a era copil: când tatăl ei, Regele George al VI-lea, a devenit Patron al British Council.

Regretata Regină a preluat rolul de Patron în 1952, care a fost primul an al domniei Majestății Sale, cu mare interes și energie. Angajamentul său a fost evident în vizitele sale frecvente pentru a vedea activitatea British Council și pentru a întâlni membrii personalului și partenerii organizației – în fiecare regiune, de-a lungul celor șapte decenii următoare.

Între timp, în perioada în care a fost Vice Patron, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea a întruchipat puterea soft prin angajamentul său față de construirea relațiilor pe termen lung, iar acum, ca Patron, va continua să joace un rol integral în atragerea atenției asupra Regatului Unit și menținerea profilului său pe scena mondială.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare