Republica Moldova, cel mai mare volum de export către România. Record negativ pentru exporturile în Rusia

În acest an, R. Moldova va avea cel mai mare volum de export către România de la independență încoace. La această concluzie a ajuns expertul în economie Veaceslav Ioniță, care a notat că exporturile în România înregistrează recorduri absolute pentru al șasele an la rând. Totodată, potrivit lui, 2023 este anul cu cel mai mic export al R. Moldova către Rusia, potrivit Deschide.md.

Anul acesta, R. Moldova va bate două recorduri absolute în comerțul internațional:

  1. Cel mai mare volum de export către România, care deja în august în valoare anuală a ajuns la 1,3 miliarde USD și are o tendință clară de creștere pentru următoarele luni. Pentru al 6-lea an consecutiv, exporturile în România înregistrează recorduri absolute realizate de R. Moldova într-o singură țară.
  2. Cel mai mic export al R. Moldova către Rusia realizat vreodată. În valoare anuală, exporturile spre Rusia au coborât până la 144 milioane USD, cel mai mic nivel înregistrat vreodată de la obținerea independenței. Iar tendințele pentru următoarele luni mai degrabă sunt în scădere decât în creștere” a notat Ioniță.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare