Republica Moldova: Consiliului Suprem de Securitate a evaluat situația din sectorul energetic și a venit cu recomandări către autorități

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a convocat joi ședința ordinară a Consiliului Suprem de Securitate (CSS), la care s-a discutat despre securitatea energetică a țării și pregătirea pentru sezonul rece.

Membrii CSS au vorbit despre măsurile întreprinse de instituțiile statului pentru asigurarea cu gaze naturale și energie electrică în perioada următoare, despre mersul realizării proiectelor majore de investiții în domeniul energetic și despre programele de eficiența energetică.

În urma informațiilor prezentate de autoritățile competente, membrii CSS au venit cu mai multe decizii și recomandări. Statul trebuie să fie pregătit să asigure consumatorilor accesul continuu la resursele energetice – gaze, electricitate, agent termic – în orice condiții și context regional.

La fel, în caz de necesitate, să poată oferi ajutorul necesar categoriilor vulnerabile de cetățeni. Astfel, obiectivul prioritar și în acest an va fi achiziționarea gazelor la cele mai avantajoase prețuri de pe piață și formarea de stocuri suficiente.

Prin eforturile făcute de autorități, Republica Moldova își întărește securitatea energetică, iar instituțiile competente, indiferent de orice scenariu, vor putea livra cetățenilor energie electrică și căldură în sezonul următor de încălzire.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare