miercuri, februarie 28, 2024

Republica Moldova – Deputatul Partidului „ŞOR”, Marina Tauber, a fost reţinută pe Aeroportul Internaţional Chişinău

Deputatul Partidului „ŞOR”, Marina Tauber, a fost reţinută pe Aeroportul Internaţional Chişinău în timp ce încerca să părăsească teritoriul R.Moldova, conform anunţului Procuraturii Anticorupţie din Republica Moldova. Partidul ŞOR a fost organizatorul protestelor organizate începând din luna februarie în Republica Moldova, citat de News.ro. 

 

Marina Tauber este acuzată de acceptarea cu bună ştiinţă a finanţării Partidului „ŞOR” din partea unui grup criminal organizat, precum şi pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formaţiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenţia de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate şi volumul mijloacelor utilizate, precizează Deschide.md.

„Astăzi dimineaţă, Marina Tauber a fost reţinută la Aeroportul Internaţional Chişinău în rută spre Tel Aviv, Israel prin Istanbul, Turcia. La baza reţinerii a stat ordonanţa procurorului din Procuratura Anticorupţie, emisă tot astăzi, pe motiv că învinuita a încălcat condiţiile prevăzute de măsurile preventive aplicate în privinţa ei”, se arată în comunicatul procuraturii.

La 28 aprilie, Procuratura Anticorupţie a depus un demers la judecătorul de instrucţie să fie înlocuită măsura preventivă liberarea provizorie sub control judiciar cu arest preventiv pe motiv că Tauber a încălcat condiţiile măsurii preventive. Tot vineri, 28 aprilie, avocatul învinuitei a primit o copie a demersului. Pe 29 aprilie 2023, Tauber a solicitat să fie amânată şedinţa de judecată ca să poată călători în Israel.

Considerând că învinuita deja a încălcat de mai multe ori condiţiile impuse de judecători, procurorii au dispus reţinerea învinuitei la Aeroport pentru că exista un risc considerabil că învinuita se va eschiva de la organul de urmărire penală.

 

Luni dimineaţă, Tauber a declarat, într-o înregistrare postată pe contul său de Facebook, că intenţionează să părăsească R.Moldova în scopuri medicale. Aceasta a precizat că ar urma să revină în ţară la data de 4 mai.

De asemenea, Tauber a spus că a aflat despre intenţia procurorilor de a solicita în instanţă revenirea sa în arest.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner