Republica Moldova limitează participarea Rusiei la Conferinţa regională a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO)

Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova a precizat marţi condiţiile în care Federaţia Rusă ar putea să participe la Conferinţa regională a Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO), preconizată să se desfăşoare în luna mai la Chişinău, subliniind că participarea Rusiei a fost limitată la nivel de ambasadă sau în format online, relatează NewsMaker.md.

„Având în vedere războiul continuu de agresiune al Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, care a încălcat flagrant Carta ONU, a declanşat multiple crize şi a subminat securitatea alimentară la nivel internaţional, MAE a decis să nu admită participarea în persoană a reprezentanţilor oficiali ai Federaţiei Ruse, şi limitează participarea acesteia la nivel de ambasadă sau în format online”, explică diplomaţia de la Chişinău într-un comunicat.

Formatul evenimentului combină participarea în persoană şi online, ţinând cont de angajamentele internaţionale asumate în cadrul FAO şi metodele de lucru ale conferinţei.

În perioada 14-17 mai, Republica Moldova va găzdui cea de-a 34-a Conferinţă regională FAO. Pe agenda reuniunii se vor regăsi subiecte de actualitate ce ţin de domeniul agriculturii, siguranţei alimentare, digitalizării în utilizarea durabilă a terenurilor, pădurilor şi resurselor de apă, conform comunicatului MAE moldovean.

Sursa: AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare