Reuniune a CExN PSD pentru validarea – LISTEI FINALE a candidaților la Congres

Congres PSD

Social democrații se reunesc azi, vineri, într-o ședința a Comitetului Executiv Naţional al PSD pentru a valida candidaturile depuse pentru conducerea partidului, dar şi pentru a stabili agenda Congresului, care urmează să aibă loc sâmbătă.

  • CExN PSD va analiza şi valida candidaturile celor care s-au înscris în cursa pentru funcţiile de conducere din PSD: preşedinte, preşedinte executiv şi secretar general.

ECOPOLITIC.RO vă prezintă lista completă a candidaturilor depuse:

  • Președinte: Viorica Dăncilă, Șerban Nicolae, Ecaterina Andronescu, Liviu Pleșoianu, Ilie Rotaru, Cătălin Stoichiță
  • Președinte executiv: Daniel Suciu, Eugen Teodorovici, Daniel Florea, Sorin Bota
  • Secretar general: Marius Dunca, Gabriel Petrea, Felix Stroe, Codrin Ștefănescu, Mihai Fifor, Rodica Nassar

Potrivit unor surse din partid, citate de agerpres.ro, unii social-democraţi sunt de părere că secretarul general ar trebui ales de CExN şi nu de congres, iar acest lucru se va discuta, de asemenea, în şedinţa de vineri.

Comitetul Executiv Naţional al PSD va mai discuta şi despre modificarea programului politic al partidului, despre actualizarea programului de guvernare, despre modificările ce vor fi aduse statutului formaţiunii şi va stabili agenda Congresului de sâmbătă, a mai precizat sursa citata.

Conform aceleiași surse, este posibil să se mai discute şi despre candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, care va fi stabilit însă într-un alt congres, după ce se vor face mai multe sondaje de opinie în care vor fi introduşi membri ai partidului care vor dori să intre în cursa pentru Cotroceni.