Roman (PNL): Rectificarea bugetară arată că prim-ministrul și ministrul de Finanțe au mințit la întâlnirile cu asociațiile primarilor de municipii, orașe și comune

Deputatul PNL Flrin Roman spune că singurul vinovat pentru întârzierea rectificării bugetare este guvernul PSD! Dacă nu se vor plăti pensiile și salariile, vinovat este guvernul Dăncilă!

„Guvernul are nevoie de avizul consultativ al CSAT, doar în ceea ce privește bugetele instituțiilor din zona de siguranță națională. Nimic nu împiedica guvernul, încă din iulie, să opereze modificările necesare!

Poziția Președintelui este perfect argumentată, constituțională, iar PSD minte când acuză președintele că a blocat rectificarea. Este o sancțiune dată celor care refuză să se subordoneze comenzilor politice ale PSD.

PNL a transmis o scrisoare premierului Viorica Dăncilă prin care solicităm Guvernului ca veniturile fiecărei unități administrativ-teritoriale în 2018 să fie la nivelul celor din 2017, așa cum s-a angajat PSD când a inițiat așa-zisa „revoluție fiscală”.

În realitate, PSDragnea a furat de la primării și consilii județene aproximativ 10 miliarde de lei din banii pentru investiții! De exemplu, Cluj-Napoca a pierdut circa 28 milioane de euro, Oradea – 9 milione de euro, Arad – 10 milioane de euro, Constanța – 16 milioane de euro, Iași – 15 milioane de euro, iar Alba-Iulia – 10 milioane de euro.

Rectificarea bugetară arată că prim-ministrul Dăncilă și ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, au mințit la întâlnirile cu asociațiile primarilor de municipii, orașe și comune. Nu numai că le-au furat banii de investiții, dar nu au asigurat nici fondurile pentru asistență socială și pentru plata persoanelor cu handicap.

Din acest motiv, mai multe localități riscă să intre în faliment sau insolvență!

Falimentul „revoluției fiscale” marca PSD este recunoscut de guvernul Dăncilă, prin faptul că trimite primăriile să împrumute bani de la Trezorerie, cu dobândă.

PSD a început practic procesul de desființare a comunelor mici, prin tăierea surselor de finanțare.

Pentru a limita efectele negative ale acestor măsuri, PNL a propus soluții atât pentru a rezolva problemele financiare ale administrațiilor locale, cât și pentru întărirea autonomiei locale:

1. Rămânerea impozitului pe venit din salarii și pensii, în proporție de 100%, la nivel local

2. Distribuția cotelor defalcate din impozitul pe venit, astfel:

– 61,70% la bugetele locale

– 19,80% la bugetele CJ

– 18,50% pe formula de la finanțe

În pofida avatajelor evidente pentru UAT-uri, proiectul PNL a fost respins de Senat în 28 martie și are punct de vedere negativ de la guvernul Dăncilă. Acum, stă blocat de câteva luni la Comisia de Buget-Finanțe a Camerei Deputaților.

3. Rămânerea la nivel local a redevenței din exploatări de suprafață, în proporție de 80%, ceea ce înseamnă că circa 5 miliarde de lei se întorc la autoritățile locale începând de anul următor”, a transmis Roman.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare