În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Marius Ghilezan a vorbit despre culisele atacurilor din campania electorală, generate în mass-media sau de către DNA, demonstrând care sunt efectele, scrie solidnews.ro.
Inițierea campaniei anti-Ciolacu, legat de evenimentul blocării candidaturii Dianei Șoșoacă de către CCR și ulterior de scandalul Nordis, și-a găsit confirmarea la finalul săptămânii trecute, când spectatorii meciului Petrolul-Vitesse Arnhem l-au huiduit pe premierul aflat în tribune, rămas perplex la auzul injuriilor ce-i erau adresate. Marcel Ciolacu a ajuns de la fericirea de a merge la meciurile naționale și a se întâlni cu suporterii, la marasmul în care să se vadă înconjurat de huiduieli pe un stadion dintr-un județ considerat fief al PSD. Ciolacu are în jurul său cel puțin 3 „cârtițe”, pe care dacă nu le elimină, riscă mai multe atacuri din interior.
La PNL, ofensiva DNA-ului este abia la început. După scandalul în care a fost implicat Nelu Tătaru și înlocuirea sa la șefia PNL Vaslui, Romeo Dunca a fost chemat la audieri, iar președintele CJ Galați a demisionat, de frica arestului. Romeo Dunca a fost înlocuit pe lista PNL de la Caraș-Severin de Diana Păun. După demisia lui George Stângă, Florin Cîțu va fi trimis să preia conducerea CJ Galați, pentru că la Vâlcea locul pe care ar fi trebuit să-l ocupe este preluat de Ligia Deca. În subteran, există o bătaie între Iohannis și Eduard Hellvig pentru impunerea unor oameni agreați de aceștia pe listele PNL. Ședințele interne sunt aprige, iar unii liberali de vază se tem că ar putea să fie lăsați în urmă. Mai sunt 2 zile și partidele trebuie să-și prezinte listele, iar la momentul actual Nelu Tătaru, fost președinte al organizației PNL Vaslui, este anchetat pentru niște acuzații nefondate. Așa li s-a făcut loc, cu ajutorul DNA-ului, unor liberali trimiși de la centru. „În cazul în care nu se provoacă o emoție și o explozie de conținut visceral, PNL-ul nu ajunge la 20%. Dacă se menține același tempo, PNL-ul ia sub 20%. În spațiul public lipsește bătălia între partide. Faptul că toate partidele au aceiași candidați și că populația este total dezinteresată de aceste alegeri defavorizează formațiunile politice care fac parte din establishment. Astfel, partidele anti-sistem au șanse să capitalizeze voturi”, a avertizat Marius Ghilezan.
„Parlamentarismul românesc nu mai reprezintă nimic; binomul și câmpul tactic s-au impus. Ar fi util să analizăm câți oameni din viitorul Parlament sunt ai pădurilor. Nu cred că sunt 10 oameni din viitorul Parlament civili”, a concluzionat jurnalistul Marius Ghilezan.