Românii pot cumpăra titluri de stat TEZAUR și în luna noiembrie

Începând cu 1 noiembrie, Ministerul Finanțelor emite 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului Tezaur, cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,75%, 4,25%, 4,65%. Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu și sunt în formă dematerializată.

Titlurile de stat pot fi cumpărate:

  • Între 01 – 24 noiembrie 2021 de la unitățile Trezoreriei Statului;
  • Între 01 – 23 noiembrie 2021 pentru mediul urban și 01-22 noiembrie 2021 pentru mediul rural, prin Compania Națională Poșta Română.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile și se pot răscumpăra în avans. Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obținute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanțelor sunt neimpozabile.

Fondurile obținute de Ministerul Finanțelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanțarea deficitului bugetar și refinanțarea datoriei publice.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare