Romaşcanu: Iohannis blamează PSD în loc să se gândească la problemele românilor

Romașcanu

Preşedintele Iohannis blamează PSD, vinovatul de serviciu, în loc să se gândească la problemele românilor, a afirmat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, Lucian Romaşcanu.

  • „Constatăm că nu trece o zi fără să fie campanie electorală pentru domnul preşedinte. Cum am văzut, această declaraţie a avut două puncte şi a făcut transparentă prioritatea domnului preşedinte, şi anume PSD.

În loc să se gândească la problemele românilor, la problemele economice, la ceea ce trebuie făcut împreună cu Guvernul pentru relansarea economiei, domnul preşedinte a continuat să blameze vinovatul de serviciu, şi anume PSD. (…) Deciziile CEDO nu se comentează, la fel cum nu se comentează nici deciziile instanţelor româneşti de orice nivel ar fi ele. Decizia CEDO a constatat doar că doamna Kovesi nu a beneficiat de cale de atac la decretul preşedintelui, lucru neimputabil vreunei instanţe din România. Dacă există o problemă legislativă, o vom corecta după ce vom vedea motivarea instanţei. El a afirmat că preşedintele Klaus Iohannis „ar trebui să se decidă când iese din campanie şi se apleacă şi asupra atribuţiilor de serviciu pe care le are”, a declarat Romaşcanu la sediul PSD.

El a mai spus că „despre trecut se poate vorbi doar la trecut”.

La o lună şi jumătate de la decretarea stării de urgenţă, românii încă aşteaptă decizii ferme şi coerente, domnule preşedinte! Alături de toţi românii şi de întreg mediul de afaceri şi noi aşteptăm în continuare acest plan. Orice am propune şi orice am vota, întreg Parlamentul, chiar dacă sunt legi bune şi aşteptate de români, ele nu sunt bune pentru PNL şi pentru preşedintele Iohannis”, a mai spus senatorul PSD.