miercuri, februarie 28, 2024

Romaşcanu: Iohannis şi-a adus sieşi omagii şi guvernului său, dar avem cele mai multe decese din Europa centrală şi de est

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a adus sieşi omagii şi guvernului său, pentru modul în care a derulat pandemia, dar România are cele mai multe decese din cauza Covid-19 din Europa centrală şi de est, a declarat joi purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romaşcanu.

„Am văzut cu toţii o declaraţie în care preşedintele şi-a adus sieşi omagii pentru modul în care a derulat şi a gestionat România în timpul pandemiei, aducea laude Guvernului Orban pentru aceleaşi lucruri şi, în acelaşi timp, acuza greaua moştenire preluată de la PSD în noiembrie anul trecut. Situaţia este însă următoarea: 614 cazuri noi astăzi, 555 de cazuri noi ieri, acesta este rezultatul gestionării eficiente a crizei sanitare de către Guvernul de specialişti impus de preşedintele Iohannis. (…) Avem cele mai multe decese din Europa Centrală şi de Est. Din perspectiva economică spunem doar o cifră: avem peste un milion de şomeri sau cu contractele de muncă suspendate”, ”, a declarat Romaşcanu la sediul PSD.

El a criticat atitudinea liberalilor pe timp de pandemie, neobservată însă de şeful statului.

„Indiferent cât de mult încearcă preşedintele să dea vina pe greaua moştenire, nu se poate spăla pe mâini de rezultatele guvernului său, de jaful făcut în timp ce românii stăteau în case, de distrugerea premeditată a economiei, de suferinţele provocate românilor lăsaţi în afara spitalelor. Nu l-am văzut pe Klaus Iohannis să iasă public şi să-i tragă de mânecă pe liberali când furau cu nesimţire prin contracte cu măşti, combinezoane, echipamente de protecţie, dezinfectanţi. Nu l-am văzut pe Klaus Iohannis să-i tragă de mânecă pe liberali când chefuiau la Guvern, în dispreţul tuturor regulilor impuse românilor, sfidând o ţară întreagă. Nu l-am văzut pe Klaus Iohannis să iasă public şi să-i tragă de mânecă pe liberali nici măcar acum când România este transformată de Guvernul său’ în oaia neagră a Europei. (…) Este ruşinos ca, după ce am reparat de fiecare dată prostiile şi aberaţiile făcute de guvernul său, după lipsa totală de transparenţă şi dialog a aceluiaşi Guvern, să vii acum şi să soliciţi colaborare loială. Domnule preşedinte, ce ar însemna să vă ajungă la  promulgare proiectul Guvernului PNL privind carantina şi izolarea? Aţi promulga aşa ceva?”, a adăugat senatorul PSD.

spot_img
Campanii publicitare
    sales banner