Suprafaţa pădurilor de stat care deţin certificarea managementului forestier la standarde internaţionale a crescut cu 33.766 de hectare, după ce păduri administrate de ocoalele silvice Aleşd, Beiuş, Marghita şi Sudrigiu, din cadrul Direcţiei Silvice Bihor, au fost incluse în procesul de certificare a managementului forestier.
Suprafaţa totală a pădurilor proprietatea publică a statului administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva care deţin certificarea managementului forestier a crescut astfel la 2.514.406 hectare, reprezentând 80,3% din totalul pădurilor de stat administrate de Romsilva.
Pentru a verifica respectarea acestor standarde, în pădurile proprietatea publică a statului care deţin certificarea forestieră au loc anual misiuni de audit, în teren, efectuate de specialiştii unui prestigios organism de certificare din Marea Britanie. În ultimii ani, în urma acestor verificări, auditorii internaţionali au constatat respectarea setului de cerinţe privind certificarea forestieră.
Certificarea managementului forestier la standarde internaţionale reprezintă garanţia că pădurile de stat administrate de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva sunt gestionate durabil, conform celor mai stricte standarde şi norme internaţionale din silvicultură. De asemenea, certificarea internaţională oferă siguranţa că lemnul exploatat din pădurile proprietatea publică a statului are o provenienţă certă şi legală.
Suprafaţa pădurilor de stat certificate la nivel internaţional a crescut constant în ultimele două decenii, de la circa 30 de mii de hectare în anul 2002, la 2,5 milioane de hectare în prezent, iar acest proces va continua în anii următori.