Rusia îşi va testa miercuri sistemele de avertizare publică în caz de situaţii de urgenţă

Rusia îşi va testa miercuri sistemele de avertizare publică în cazuri de situaţii de urgenţă din întreaga ţară, a anunţat luni Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă rus, citat de EFE, scrie Agerpres.

„În toate regiunile Rusiei, va fi verificată funcţionarea sistemelor de avertizare publică”, anunţă ministerul într-un comunicat, precizând că verificarea va fi efectuată prin „activarea sirenelor şi a megafoanelor” şi comunicată de asemenea prin posturile de radio şi canalele de televiziune.

Comunicatul mai precizează că rolul sistemelor de alertă este de a informa populaţia în timp util cu privire la ameninţările generate de urgenţe naturale sau tehnologice.

„Când auziţi sunetul unei sirene trebuie să rămâneţi calmi şi să nu intraţi în panică, să deschideţi orice televizor sau radio la care aveţi acces şi să ascultaţi mesajul de informare”, se spune în textul oficial.

Anunţul privind testarea sistemelor de avertizare a populaţiei vine ca urmare a intensificării atacurilor ucrainene pe teritoriul Rusiei, notează EFE.

Comandamentul militar rus a raportat duminică doborârea a 125 de drone ucrainene în şapte regiuni ale ţării, într-unul dintre cele mai ample atacuri cu drone din ultimele luni.

Precedentul atac important al Ucrainei cu drone asupra teritoriului rus datează din 1 septembrie, când Ministerul Apărării rus a comunicat că au fost interceptate peste 150 de aparate.

Conform noii doctrine nucleare a Rusiei, prezentată săptămâna trecută de preşedintele rus Vladimir Putin, Moscova poate răspunde cu arme nucleare în cazul unui atac masiv cu arme convenţionale, inclusiv drone.

De altfel, Vladimir Putin le-a transmis luni ruşilor într-un mesaj video, cu ocazia împlinirii a doi ani de la anexarea a patru regiuni ucrainene de către Moscova, că „toate obiectivele stabilite vor fi atinse” în Ucraina, potrivit AFP.

La 30 septembrie 2022, Putin a semnat şi oficializat anexarea regiunilor ucrainene Doneţk şi Lugansk (est), precum şi a regiunilor Zaporojie şi Herson (sud), după nişte simulacre de referendumuri organizate cu ajutorul armatei, ale căror rezultate nu au fost recunoscute de Kiev şi de comunitatea internaţională.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare