Rusia plănuieşte creşteri de taxe

Rusia plănuieşte creşteri de taxe pentru veniturile mari şi companii, a anunţat marţi Ministerul de Finanţe, în contextul în care Moscova caută încasări suplimentare la buget pentru a finanţa conflictul din Ucraina, relatează AFP, arată Agerpres.

Cheltuielile publice au depăşit veniturile cu zeci de miliarde de dolari de când trupele ruse au intrat în Ucraina în februarie 2022, aruncând ţara într-un deficit bugetar mare.

Ministerul Finanţelor a propus majorarea impozitului pe profit de la 20% la 25% şi adoptarea unor noi praguri de impozitare pentru cele mai mari venituri.

„Aceste modificări vizează stabilirea unui sistem fiscal echitabil şi echilibrat”, a precizat într-un comunicat ministrul de finanţe Anton Siluanov.

Vor fi făcute excepţii pentru soldaţii care luptă în Ucraina, a explicat ministerul, adăugând că aceste reforme ar putea fi aprobate de parlament în acest an şi ar putea intra în vigoare în 2025.

Rusia a înregistrat un deficit bugetar combinat de 73 de miliarde de dolari în 2022 şi 2023. Ea prognozează un deficit de 18 miliarde de dolari pentru acest an, ceea ce înseamnă 0,9% din PIB-ul său.

sursa – AGERPRES

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare