Rusia susține că a capturat „icoane-capcană”, pline de explozibili, din Ucraina via România și alte cinci state NATO și UE

Serviciile de securitate ruse (FSB) au anunţat marţi că au confiscat zeci de kilograme de explozibili proveniţi din Ucraina, ascunse în icoane ortodoxe şi care ar fi tranzitat prin UE, relatează AFP, scrie Agerpres.
Explozibilii au fost confiscaţi în timpul unei inspecţii a unui transport de icoane şi obiecte religioase în regiunea Pskov (nord-vest), la graniţa dintre Rusia şi Letonia, a precizat FSB într-un comunicat.
Serviciile de securitate ruse au salutat faptul că au pus astfel capăt „traficului transfrontalier de explozibili proveniţi din Ucraina prin ţări ale Uniunii Europene”.
Potrivit FSB, explozivii au fost transportaţi către Rusia din Ucraina prin România, Ungaria, Slovacia, Polonia, Lituania şi Letonia.
În total, au fost confiscate 70 de kilograme de explozibili artizanali, precum şi dispozitive explozive improvizate „ascunse în icoane şi gata să fie folosite”, potrivit aceleiaşi surse.
O persoană bănuită că ar fi implicată în acest trafic a fost arestată, se mai arată în comunicat, fără a se oferi alte detalii.
„Toţi organizatorii şi complicii acestei infracţiuni, inclusiv cetăţeni străini, vor face obiectul unui mandat de căutare şi vor fi urmăriţi penal conform legii ruse”, a afirmat FSB.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare