S-a născut primul copil prin programul ‘O şansă pentru cuplurile infertile’

Primarul General, Gabriela Firea a anunţat vineri că s-a născut primul copil prin programul ‘O şansă pentru cuplurile infertile’, derulat de Primăria Capitalei.

  • „Ieri, la spitalul Cantacuzino s-a născut o fetiţă perfect sănătoasă, care a fost concepută prin programul de fertilizare în vitro derulat de Primăria Capitalei.

Naşterea acestui bebeluş reprezintă o veste minunată pentru noi, mai ales că prin acest program ne-am propus să susţinem cât mai multe familii care doresc să-şi împlinească visul de a avea copii. Prin acest proiect de sprijinire a cuplurilor infertile, demarat la iniţiativa mea în anul 2018, oferim familiilor un sprijin de 3.500 de euro pentru procedurile de fertilizare în vitro”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, citată de un comunicat al PMB.

Potrivit edilului şef, deşi a început în dată de 14 iunie 2018, în doar şase luni, toate cele o mie de locuri prevăzute în proiect au fost ocupate.

firea mama invitro„Conform ultimelor date centralizate, până în dată de 12 martie 2019, avem deja 641 de proceduri efectuate dintre care 361 sunt sarcini în evoluţie. Această rată de succes (de 56%) este extraordinară şi reprezintă garanţia că demersul nostru într-adevăr poate schimba vieţi !

De altfel, această iniţiativă a Primăriei Capitalei, despre care s-a scris şi în presă internaţională, a devenit un model de bune practici pentru alte autorităţi locale din România, care şi-au exprimat intenţia de a implementa programe similare în oraşele lor”, a mai spus Gabriela Firea.