S-au semnat primele contracte finanţate prin Programul „Anghel Saligny” pentru reţelele de gaze

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a semnat primele 7 contracte pentru investiţii în realizarea, extinderea şi modernizarea infrastructurii de distribuţie a gazelor naturale, în valoare totală de 247.292.623,48 de lei, finanţate prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Acestea fac parte din categoria celor 104 proiecte mature care vizează dezvoltarea reţelelor inteligente de distribuţie a gazelor naturale din 164 de unităţi administrativ-teritoriale, depuse iniţial la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE), în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, dar preluate prin OUG nr. 40/2022, întrucât valoarea lor a excedat plafonul alocat POIM.

„Prin aceste 7 proiecte, vom realiza 310,12 km de conducte de gaze, care vor deservi 13.517 gospodării”, a precizat ministrul dezvoltării, care a reamintit că 70% dintre localităţile din România nu sunt racordate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale.

În perioada următoare, pe măsură ce autorităţile administraţiei publice locale vor depune documentaţia completă, se vor semna şi celelalte contracte de finanţare.

Ministrul Cseke Attila a reamintit că, prin Programul „Anghel Saligny”, sunt alocate 65,5 miliarde de lei pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de drumuri, poduri, apă, canalizare şi gaz.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare