Satu Mare: 12 nepalezi prinşi în timp ce încercau să trecă ilegal frontiera din România în Ungaria

Doisprezece cetăţeni din Nepal, cu vize de muncă în România, care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în Portugalia, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră.

Potrivit Inspectoratulului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea, judeţul Satu Mare, au observat, folosind tehnica de supraveghere a frontierei de stat, pe direcţia localităţii Bercu, în zona punctului temporar de trecere a frontierei, mai multe persoane care se deplasau spre teritoriul statului maghiar.

‘La aproximativ 100 de metri de linia de frontiera în interiorul ţării, poliţiştii de frontieră au depistat 10 persoane, pe care le-au condus la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Petea în vederea continuării cercetărilor. La scurt timp, pe aceeaşi direcţie, colegii noştri au depistat alte două persoane, care, de asemenea, au fost conduse la sediu. În urma verificărilor specifice, s-a constatat că toate cele 12 persoane sunt cetăţeni străini, din Nepal, cu vârste cuprinse între 23 şi 38 de ani. Toţi au intrat legal în România şi au vize de muncă pe teritoriul ţării noastre. Aceştia au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Portugalia, destinaţia lor finală’, precizează sursa citată.

Aceştia sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Sursa: PRESSONLINE

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare