Scrutin prezidențial cu probleme
Instituțiile statului de drept din România se află sub semnul suferinței și afectează încrederea fiecărui român în valoarea autorității, a legii, a constituției și a conducătorilor.
Ideea conflictului permanent în baza vechiului dicton : divide et impera, nu corespunde structurii națiunii române ci mai curând bâlciului tradițional importat o dată cu aducerea domnitorilor fanarioți.Cam așa arată președinția, parlamentul, guvernul, consiliile județene și primăriile din toată România.
Tot ce este ales pierde capitalul de încredere al poporului pentru că o dată ajuns să-l conducă, nu se mai gândește la el ci doar la biruri și confiscări de libertate.
Atunci când președintele, parlamentarii și miniștrii își scot la vedere conflictele fiecare conațional spune : satul arde și baba se piaptănă!
Este adevărat că România nu are specialiști în educație diplomatică, dar cei aleși ar trebuii să știe că alegerea nu îl obligă pe cetățean la respect față de autoritate dacă autoritățiile alese nu-l respect pe cetățean.Românii sunt dezamăgiți de faptul că astăzi trăiesc mai rău decât în urmă cu 25 de ani, pentru că instituțiile statului au devenit fabrici de îmbogățire pentru un grup restrâns de cetățeni.
Banul public obținut din contribuția fiecărui cetățean este stricat precum orzul pe gâște și nimeni nu justifică cheltuirea lui.În consecință tot mai mulți cetățeni renunță la atitudinea cinstită față de muncă și societate și se abonează la structurile mafiote care dezaurizează banii românilor și adâncesc sărăcirea națiunii.Nu a folosit nimănui atitudinea pasivă a politicienilor obedienți, a lașității altora care au ajuns la putere și nu au folosit-o cum trebuie și nici atitudinea cvasi dictatorială a conducătorului care le știe pe toate, lovește în toți și are atitudine discreționară față de popor.
Toate aceste lucruri au fost posibile datorită ușurinței corupătorilor de a se strecura în budoarul puterii.
Viitorul președinte, oricine va fi el, împreună cu parlamentul are de luat următoarele măsuri :
1) Scoaterea conflictului interpersonal și intituțional în afara spațiului public;
2) Limitarea mandatelor politice executive la maxim două;
3) Pedepsirea tuturor celor care au furat și fură, într-un fel sau altu, națiunea;
4) Confiscarea averilor care nu se pot justifica;
5) Impozitarea tuturor averilor, macar cu cota unică.
Ar mai fi de luat în seamă separarea funcției executive de orice funție politică cu menținerea calității de membru de partid ca orice demnitar să poată fi tras la răspundere, recuperarea banilor publici de la cei care i-au cheltuit nejustificat și ar trebui luat în discuție fenomenul de manipulare mediatică prin mass media impozitând publicitatea politică de orice fel.
O măsură imediată este aplicarea criteriului valorii pentru orice funcție public obținută prin numire.În felul acesta s-ar putea reabilita încrederea românilor în actul de conducere și în conducător.
O națiune care-și pierde încrederea în conducătorii ei ajunge în situația de a se autodistruge mai repede decât printr-un război de ocupație.