Se cere dublarea pedepsei pentru drogatul criminal Vlad Pascu; există suspiciunea că acesta ar fi intrat intenţionat în grupul de tineri

Au apărut primele imagini cu accidentul de la 2 Mai, provocat de tânărul de 19 ani care conducea drogat. Momentul în care Vlad Pascu a intrat cu maşina într-un grup de tineri şi a omorât doi, a fost filmat de o cameră de supraveghere. Înregistrarea dă peste cap apărarea şoferului, care aruncă vina pe vicime. Familiile acestora cer acum dublarea pedepsei pentru el, scrie antena3.ro. 

Filmarea arată că maşina condusă de Vlad Pascu venea cu viteză dinspre Vama Veche. Tânărul nu a schiţat niciun gest – nu a frânat. A intrat în plin în tinerii care mergeau regulamentar.

Pe marginea drumului, nu pe prima bandă, cum arătau măsurătorile iniţiale. Automobilul avea farurile aprinse, nu stinse cum spuneau martorii. Nicio scuză pentru şoferul care ar fi trebuit să vadă pietonii.

Martor: Nu! Nu vezi că a murit?! … L-a călcat.

Tatăl Robertei: Ei nu se aflau pe carosabil. Am spus-o de la început, de când aveam copilul în capelă. Pentru că noi, şi eu şi familia Olariu, ştim ce am crescut. La fel cum şi cei din familia Pascu ştiu ce au crescut. 

Tatăl Robertei, fata de 20 de ani care a murit în accident, alături de Sebi, un tânăr din grupul ei, se bucură că adevărul a ieşit la iveală.

Adrian Cuculiş, avocat: Nu se poate retine vreo clipă că el a avut impresia că a lovit vreun animal sau orice altceva în afară de oameni pentru că farurile erau pornite. Faptul că Vlad Pascu practic virează către ei cumva, a existat un soi de buclă pe care o face, îmi ridică mie suspiciunea că el cumva în starea lui de tulburare a încercat să facă o glumă sau pur şi simplu să intre din plin în ei, lucru care este confirmat şi de faptul că el nu opreşte ulterior. 

Filmul tragediei este completat de înregistrarea de pe camera GoPro pe care o avea în borsetă Sebi, tânărul care a murit pe loc. Imediat după accident, Vlad Pascu accelerează şi fuge cu scârţâit de roţi.

Martor: Da, da. Deci de la trunchi în jos… nici nu pot să-i văd picioarele. Şoferul a plecat. A venit în viteză! Şi a plecat!

Martor: Roberta! Roberta! Roberta!

Martor: O persoană… Ieşire spre Vama Veche, Este o persoană călcată pe stradă. Este mort… Staţi aşa. Cine mai are nevoie de îngrijiri?

După apariţia noilor imagini, singurele care surprind impactul, familiile victimelor cer dublarea pedepsei pentru Vlad Pascu, ca să ajungă la închisoare pe viaţă.

Tatăl Robertei: Sigur se putea evita. Niciun om normal la cap nu face aşa ceva, un accident ca ăsta. În primul rând este instinctul de conservare: mă, cum să dau peste el. Şi un câine dacă îl văd pe şosea, am oprit să văd ce intenţii are. Nu mai vorbesc despre oameni. 

Vlad Pascu este arestat preventiv acum. La fel dealerii şi mama lui, acuzată că a încercat să şantajeze martorii în timpul anchetei. Tatăl său este cercetat sub control judiciar. Procurorii au găsit muniţie în locuinţa acestuia. Nimeni din familia şoferului nu a stat de vorbă cu presa – ba chiar tatăl lui a intrat cu scuterul în jurnaliştii care îi puneau întrebări.

SHARE

URMĂREȘTE-NE PE

Campanii publicitare
    sales banner

Articole Similare