luni, octombrie 2, 2023

Se măresc taxele pentru activitățiile miniere

 Se măresc taxele pentru activitățiile miniere

În cadrul şedinţei Guvernului României din 20 mai, printre proiectele de acte normative care au fost introduse pe agenda de lucru, s-a aflat și PROIECTUL DE HOTĂRÂRE privind reactualizarea valorii taxelor pentru activităţile miniere, prevăzute de Legea minelor nr. 85/2003.

Conform articolului 44, aliniatul 5, din Legea Minelor nr.85/2003, unde se  specifică faptul că ”Valoarea taxelor va fi reactualizată anual, la propunerea autorității competente, prin hotărâre a Guvernului, în funcție de rata de inflație.” astăzi, Guvernul a aprobat reactualizarea taxelor.

Costuri în plus pentru Complexul Energetic Oltenia

mineri

O dată cu actualizarea acestor tarife, de fapt marirea taxelor pentru activitățiile de prospecțiuni, de explorare și exploatare, probabil, va duce la un cost de producție mai mare pentru marile complexele energetice, Complexul Energetic Oltenia din Gorj, și pentru COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA.

   Potrivit actului normativ, taxa anuală pentru activitatea de prospecţiune creşte de la 320 lei/km² la 341 lei/km², taxa anuală pentru activitatea de explorare creşte de la 1.2800 lei/km² la 1.3670 lei/km², în timp ce taxa anuală pentru activitatea de exploatare creşte de la 32.000 lei/km² la 34.000 lei/km.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Campanii publicitare
    sales banner