În emisiunea „Ce-i în Gușă, și-n căpușă”, moderată de Cozmin Gușă la Radio Gold FM, jurnalistul Bogdan Comaroni, poreclit „Dr. Coma”, a vorbit despre MPOX, variola maimuței, ce-a produs o psihoză în rândul celor ce se tem de o nouă pandemie indusă, scrie solidnews.ro.
În urmă cu un an, înaintea lunii iunie, OMS-ul a făcut o simulare cu variola maimuței, bazându-se pe câteva cazuri de MPOX din Africa și Asia. Într-o lume profund marcată de ororile din timpul plandemiei de Covid, s-a creat un scandal monstru în jurul zvonului că OMS-ul pregătește o nouă pandemie, isterie mondială care ar fi justificat inclusiv demersul lansării unui tratat privind pandemiile. Drept consecință, observându-se că strategia cu tratatul privind pandemiile nu a fost receptată potrivit, s-a propus modificarea și ratificarea regulamentelor internaționale, scop pentru care ar fi foarte utilă o nouă isterie globală cu privire la o posibilă pandemie de variola maimuței.
O pandemie de MPOX servește foarte bine și intereselor ascunse din spatele alegerilor americane. Alegerile din SUA pot fi evitate și amânate doar în două situații: dacă se stârnește un război masiv, care să includă amenințarea teritoriului SUA, sau dacă apare cel puțin o nouă epidemie, cu potențial de a se transforma în pandemie. Americanii au fost ultimii care au declarat ieșirea din pandemie, psihoza legată de Covid fiind întreținută până în prezent. Mulți americani suferă de „long Covid”, având grave probleme de respirație, fiind spitalizați sau rămânând cu sechele, dar este de remarcat și numărul mare de morți excedentare din SUA.
Variola maimuței nu este o afecțiune medicală gravă, provocând simptome similare celor ale gripei, la care se adaugă erupțiile cutanate. Variola maimuței este mul mai greu transmisibilă decât Covidul, pentru că trebuie să existe un contact direct, de lungă durată, cu persoana sau persoanele infectate pentru ca boala să fie contractată. Cu un tratament corespunzător, majoritatea persoanelor infectate se vindecă și se recuperează fără probleme, rata de deces fiind foarte scăzută. Cu toate acestea, specialiștii au subliniat faptul că este pentru prima oară când un virus suferă o mutație într-un timp atât de scurt, pacienții suferinzi din Suedia fiind infectați cu o tulpină mutantă a virusului, cu o rată de transmitere puțin mai mare. Prin urmare, specialiștii presupun că virusul a fost modificat în laboratoarele din Europa. Franța, de pildă, a cumpărat deja mai multe doze de vaccin și a amenajat 233 de centre de vaccinare, semn pe care jurnalistul Bogdan Comaroni îl interpretează ca anunțând pregătirea unei noi psihoze. Desigur că vaccinurile puse pe piață sunt realizate tot pe baza tehnologiei ARNm, deși exista și un vaccin clasic, foarte eficient. Experții spun că nu ar fi fost necesar ca OMS-ul să pornească o alertă internațională și mai explică faptul că virusul nu ar fi trebuit să sufere mutații încă, pentru că se presupune că astfel de schimbări apar în special în comunitățile în care virusul este foarte răspândit.