„În contextul morților suspecte de la ATI, în Spitalul „Sf. Pantelimon” din București, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că va lansa o dezbatere publică, la începutul lunii septembrie, cu privire la întreruperea tratamentului pentru bolnavii aflați la ATI în stadiul terminal și vrea să atragă și Biserica în discuție. Demersul ar constitui o premieră în România”, scrie activenews.ro.
„În mod surprinzător, cele două cadre medicale suspectate de crimă au fost puse în libertate și pot reveni în spital la dozarea noradrenalinei pentru pacienții în stare critică. Asta după ce medicii de la Medicină Legală și procurorii au explicat științific de ce decesul suspect, anchetat de Parchet, este cauzat de modificările bruște și majore în administrarea substanței noradrenalină. După cum reiese clar din documentele publicate de Cetățeanul.net și ActiveNews, este vorba de mai multe morți suspecte care au avut loc la Spitalul Pantelimon.
Persoanele din sfera medicală care au luat partea doctorițelor de la ATI, care au încălcat jurământul lui Hipocrat, au participat, în general, la falsurile și crimele din plandemie și au susținut vaccinarea cu seruri experimentale, netestate, consecința fiind un număr impresionant de decese și de leziuni grave. Fără ca nimeni să fie tras la răspundere și să își asume morțile, ororile și abuzurile din pandemie! Astfel că avem motive întemeiate să credem că, prin acest scandal, se pregătește de fapt terenul pentru introducerea eutanasiei în România, chiar dacă ministrul Rafila neagă faptul că discuția ar fi despre eutanasie.
„Opinia mea, ca medic, este că trebuie să avem această dezbatere. O s-o provoc eu ca ministru al Sănătății. Trebuie să participe societățile profesionale, organizațiile de pacienți și Biserica în această discuție. Dvs. ați pornit în discuție despre chestiunea transferului și nu a eutanasiei. E bine ca Biserica să fie parte la această discuție, tocmai ca să evităm interpretările publice care vor apărea legate de o astfel de situație, adică să putem avea o reprezentare cât mai largă a societății și să se înțeleagă că vorbim de un pacient care nu mai are resurse să-și revină, și nu discutăm despre eutanasiere. Nu discutăm despre eutanasie, să fie foarte clar pentru toată lumea. Acceptarea acestei întreruperi a tratamentului la ATI și continuarea lui în paliație nu există în momentul de față, pentru că nimeni de-a lungul timpului nu a ajuns în punctul unei acceptanțe sociale a acestui lucru”, a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, citat de realitatea.net.
Propunerea pentru această dezbatere va fi probabil la începutul lunii septembrie pentru a legifera, a mai spus Rafila. Site-ul OrtodoxInfo consideră mișcarea lui Rafila drept „o capcană” pentru Biserică”, arată activenews.ro.